Achtbaancursus voor moeders

Achtbaancursus voor moeders

Achtbaan geeft enorme kick, zijn er achtbaancursussen voor moeders?
Een achtbaan is de meest coole attractie in een pretpark. Wie kijkt naar de wachtrijen bij achtbanen zal concluderen dat bijna iedereen graag een ritje waagt. De snelheid en het duizelingwekkende gevoel geven een enorme kick. Toch zit er voor veel kinderen een keerzijde aan deze spannende attractie … mama wil steeds niet mee. Wat is dat toch?
Waarom gaat mama niet mee? 
De vraag: ‘mam, ga je mee?’ wordt helaas bijna altijd beantwoord met een ‘nee’. De moeders in kwestie bedoelen dat echt niet verkeerd. Natuurlijk vinden ze het leuk, natuurlijk wimpelen ze het niet af omdat ze geen zin hebben. Nee, ze durven niet. Ze durven gewoonweg niet de stap te zetten om ook plaats te nemen in één van die karretjes. Pretpark Walibi heeft hier een hele mooie oplossing voor. Zij bieden moeders die écht niet in een achtbaan durven (en dat natuurlijk wel graag willen) een heuse achtbaancursus aan.

Achtbaancursus voor moeders

De cursus voor bange moeders bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Angst
  • Veiligheidsmaatregelen
  • Ritje in achtbaan
Angst 
Hoe kan het toch dat er zoveel angst is dat dit moeders belemmert om mee te gaan met hun kind in de achtbaan? De cursus gaat in op deze vraag. Stichting Valk assisteert met het geven van deze cursus. Zij staan er om bekend om vliegangst weg te halen bij mensen die weigeren in een vliegtuig te stappen. Zij zien een overeenkomst tussen de angst om te vliegen en de angst om in een achtbaan te stappen. Het is dan ook fantastisch dat zij hun kennis willen delen.
Veiligheidsmaatregelen 
Tijdens de cursus wordt er dieper ingegaan op de veiligheid van de attracties. Vaak ontstaat angst ook uit onwetendheid. Wie meer weet over de constructie, over de controles en over de veiligheidsvoorschriften van de achtbaan, zal zich eerder durven over te geven.
Ritje in achtbaan 
De cursusleiders proberen de deelnemers aan het einde van de dag een ritje in de achtbaan te laten maken. Dit zorgt natuurlijk voor hilarische taferelen. De meeste moeders hebben echt een verbetering doorgemaakt en durven het grote avontuur aan. Een enkeling zal tijdens het ritje misschien denken: leuk en aardig, maar dit doe ik niet meer. Uiteraard zijn er op deze cursus ook ‘bange vaders’ welkom.
Vragen, correcties of opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *