Apenheul parkeren
Apenheul parkeren

Apenheul parkeren

Apen spreken bij jong en oud tot de verbeelding. Het is dan ook geen verrassing dat het de meest populaire dieren zijn in parken en dierentuinen. Een park als Apenheul, waar alleen maar Apen te zien zijn, wordt dan ook zeer druk bezocht. Zelfs buitenlandse toeristen komen naar het park om de vele apen te bekijken. Ook wanneer je in Nederland woont, moet je echter een keer in Apenheul geweest zijn. Maar hoe zit het dan eigenlijk in Apenheul met parkeren? We vertellen je er alles over!

Eenvoudig parkeren bij de Apenheul?

Parkeren bij de Apenheul
Bron: https://m.apenheul.nl/mobiel/parkeren/#

Parkeren bij Apenheul is geen enkel probleem. In de directe omgeving van het park ligt namelijk een grote parkeerplaats. Je kunt hier parkeren voor het tarief dat in de gemeente Apeldoorn gewoon is. Hoeveel dat is, hangt dus af van de periode waarin je naar Apenheul gaat.

Gemiddeld is het echter verstandig om rekening te houden met zo’n negen euro per dag. Je kunt er voor kiezen om direct ter plekke een parkeerkaart te kopen of bij de kassa van Apenheul. Het is wel goed om te beseffen dat het niet Apenheul is die deze parkeerplaats beheert. Andere zaken om rekening mee te houden zijn:

  • Parkeerplaats vol? Dan wordt er buiten de parkeerplaats extra ruimte gemaakt om te kunnen parkeren
  • Bussen en touringcars kunnen op de parkeerplaats gratis parkeren
  • Volg altijd de aanwijzingen op van aanwezige parkeerwachters

Geparkeerd en dan?

Zoals gezegd ligt de parkeerplaats in de omgeving van het park. Het is echter nog wel een eindje lopen. Vanaf deze ruime parkeerplaats ben je nog ongeveer tien minuten onderweg naar Apenheul. De weg is eenvoudig, aangezien er met borden duidelijk staat aangegeven welke kant je op moet.

Er loopt vanaf de parkeerplaats rechtstreeks een pad naar het park. Het is overigens een prachtige wandeling die rechtstreeks door een natuurgebied gaat.

Tip doorgeven omtrent het parkeren bij de Apenheul in Apeldoorn? Reageer dan hieronder.

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wij rijden met een camper van 7,50 m . Kunnen wij op deze parking parkeren voor de dag van het bezoek aan Apenheul

  • H. Kuiper schreef:

    Ik zou gaarne een plaats willen reserveren voor mijn camper van 6 meter.

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties