27 januari 2020
ARTIS
ARTIS

ARTIS

De leukste dieren van Artis.
De Amsterdamse dierentuin ARTIS werd in 1838 opgericht en is daarmee de oudste dierentuin van Nederland. Hoewel er nog steeds monumentale gebouwen te zien zijn, heeft ARTIS door de jaren heen ook veel vernieuwd. Zo is het ook vandaag de dag nog een van de leukste dierentuinen om te bezoeken. ARTIS heeft ongeveer 900 diersoorten, dus er is voor iedereen wat te zien. Hieronder vind je enkele apen die je kan vinden in ARTIS.

De apen in ARTIS

ARTIS
Bron: https://www.artis.nl/nl/

Apen
Voor veel mensen zijn de apen een van de hoogtepunten van een bezoek aan de dierentuin. In ARTIS kom je vlak bij de ingang de apenrots tegen met een vrolijke groep Japanse makaken. In het oude Apenhuis, ook in de buurt van de ingang, vind je enkele kleinere aapjes die er lustig op los klauteren.

Dieren van de Pampa
In het park zijn drie verblijven gewijd aan de Zuid-Amerikaanse Pampa. Hier vind je tal van bijzondere dieren, zoals flamingo’s, de reuzenmiereneter, tapirs en capibaras. En niet te vergeten de woeste jaguars!

De aquariumbewoners
Het monumentale aquariumgebouw van ARTIS stamt uit 1881 en heeft zowel zoet- als zoutwatervissen. Ga vooral eens een kijkje nemen bij de angstaanjagende roodbuikpiranha en de elegante zeepaardjes.

De zeeleeuwen
Bij de zeeleeuwen is het altijd een feestje. Behoefte aan extra entertainment? Bezoek de zeeleeuwen dan tijdens voedertijd en geniet van hun acrobatische toeren.

Poppen en vlinders
Vlak bij de zeeleeuwen vind je ook de vlindertuin van het park. Loop door de tropische beplanting terwijl je geniet van prachtig gekleurde vlinders die om je hoofd dartelen. Op de benedenverdieping vind je ook een kast met poppen die nog niet zijn uitgekomen.

De olifant
In de zomer van 2017 heeft het park een nieuw olifantenverblijf geopend. Bezoek het moderne verblijf en maak kennis met de bijzondere kudde Aziatische olifanten.

Roofdieren
Een bezoek aan de dierentuin is natuurlijk niet compleet zonder de leeuwen te zien. Maar vergeet ook de andere rovers van het park niet, zoals de indrukwekkende roofvogels en uilen.

Spread the love

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pretparken.nl

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Share the joy

Leuke attracties

Alle attracties

Laatste reacties