zo. nov 17th, 2019

Avifauna drukte

Avifauna drukte

Een dagje dierentuin of pretpark is vaak hartstikke leuk, maar één van de grootste ergernissen is waarschijnlijk drukte. Rijendik publiek waardoor je de dieren niet meer ziet, zelfs niet als je op je tenen staat en tussen mensen door probeert te kijken. Dat is in elke dierentuin vervelend, maar in Avifauna misschien wel meer dan elders. De dieren die daar te zien zijn, zijn immers vaak vrij klein, bewegen snel en zijn vaak vrij schuchter. Dan is het natuurlijk zonde om ook in Avifauna bijna niets van deze mooie dieren te kunnen zien en kan het handig zijn om zeer drukke momenten te vermijden.

Wanneer kan het druk zijn in Avifauna?

Avifauna drukte
Bron: https://www.avifauna.nl/arrangementen/varen/

Net zoals in alle dierentuinen en pretparken, zijn er ook in Avifauna een aantal momenten of periodes dat het extra druk is:

  • Tijdens schoolvakanties
  • In de weekeinden
  • Op woensdagmiddag

De extra drukte geldt voor het grootste deel van de schoolvakanties, met uitzondering van de kerstvakantie. Dit omdat de kerstvakantie buiten het hoogseizoen valt. Op woensdagmiddagen is het drukker omdat kinderen op basisscholen dan over het algemeen vrij zijn en er derhalve tijd is voor een leuk uitstapje. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de weekeinden.

Wie de drukte wil vermijden en de gelegenheid heeft om op een doordeweekse dag een dagje op stap te gaan, doet er dus goed aan op een andere dag dan woensdag te gaan. De overige dagen verschillen niet veel qua drukte, hoewel er af en toe wel schoolreisjes naar Avifauna gaan die voor wat extra drukte kunnen zorgen.

Doordeweeks in Avifauna.

Als je doordeweeks niet kan en daarom in het weekend een bezoek wil brengen aan Avifauna, is zaterdag de minst drukke dag. Op zondagen zijn er vaker mensen die bijvoorbeeld een brunch in het restaurant combineren met een bezoek aan het park. Een laatste tip: buiten het hoogseizoen, dus van de maanden november tot en met maart, is het altijd rustiger dan ín het hoogseizoen. Alleen mis je de vogeldemonstraties en voederpraatjes.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Wij zijn overigens erg blij als je deze pagina deelt. Dan kunnen wij dit artikel nog beter maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *