Avifauna


Avifauna, een dierentuin met vogels.
Avifauna is een dierentuin met alleen maar vogels. En wat extra bijzonder is, is dat je sommige vogels zelfs kunt voeren. Ook zijn er bijzondere shows om naartoe te gaan. Wat maakt Avifauna een geweldige locatie om te bezoeken?

Avifauna op de kaart.

Over Avifauna.

Avifauna prijzen
Bron: https://www.avifauna.nl/praktisch/entreeprijzen/

Avifauna is een dierentuin in Alphen a.d. Rijn die enkel gevuld is met vogels. Ook vind je er een aantal apensoorten, maar de focus ligt vooral op de vogels. Dit kunnen kleine vogels zijn, zoals kwartels en parkieten, maar ook grotere exemplaren, zoals de Emoe. Er zijn roofvogels, maar ook papegaaien en toekans. In het park zijn meerdere plekken waar je letterlijk tussen de vogels kunt lopen. Zo kun je heel dichtbij bepaalde watervogels komen. De dierentuin is dagelijks geopend.

Lori’s voeren
Eén van de meest bijzondere ervaringen die je kunt opdoen in Avifauna, is het voeren van de Lori’s. Lori’s zijn papegaaiachtige vogels, die nectar eten. Koop voor een paar euro een bakje nectar en loop de Lori-kooi in. De vogels komen meteen op je af, gaan op je zitten en eten gulzig van de nectar. Als je geluk hebt zijn er meerdere lori’s die op je komen zitten!

Voederpraatjes
De hele dag door worden de vogels gevoerd. Er zijn meerdere momenten op de dag dat je kunt zien hoe dit gaat. Ondertussen vertelt een medewerker meer over de diersoort. Erg leerzaam om hierbij te zijn.

Vogelshow
Ook fantastisch is de vogelshow. Hier zie je roofvogels in actie en wordt er meer verteld over deze waanzinnige dieren. Ook zijn er enkele papegaaien die hun kunstjes tijdens deze show laten zien. De show is voor jong en oud een echte aanrader.

Speeltuin
Voor de kleintjes is er in Avifauna een grote speeltuin. Hier kunnen de kinderen lekker razen, terwijl jij verderop een drankje drinkt op het terras.

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *