27 januari 2020
Aviodrome adres
Aviodrome adres

Aviodrome adres

Heb je een grote interesse in lucht- en ruimtevaart? Dan is het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad de geknipte bestemming voor jou. Nederlands grootste museum voor lucht- en ruimtevaart neemt je mee in de boeiende geschiedenis en de spannende toekomst van de Nederlandse luchtvaart. Het museum is sinds 2003 gevestigd in Lelystad en was daarvoor onder de naam Aviodome terug te vinden op Schiphol. Bekijk hieronder het adres van het park.

Een bezoekje aan Aviodrome

Adres Aviodrome
Bron: https://www.aviodrome.nl/informatie/openingstijden/

Met de auto op weg naar Aviodrome? Dan is dit het adres dat je in moet stellen op de GPS: Pleikaanweg 50, 8218 PG Lelystad.

Vanaf je in de buurt van Lelystad komt kan je ook gewoon de borden ‘Luchthaven Lelystad’ volgen en je komt vast en zeker ter plekke terecht. Wat valt er dan allemaal te doen eens je ter plekke bent? Eerst en vooral is er heel wat informatie te vinden over de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart. Daarnaast kan je ook zelf de knuppel van een vliegtuig vastnemen in één van de vliegsimulatoren die je ter plekke kunt vinden. Nog een echte aanrader is het 4D filmtheater dat jou echt het gevoel heeft deel uit te maken van een dolgekke vlucht. Aviodrome zet dan ook sterk in op zowel beleving als informatie.

Nog enkele tips

In de Aviodrome vind je onder andere een Boeing 747 jumbo terug die je van binnen kunt bekijken, is er een indrukwekkend uitkijkplatform en zijn er schatkamers. Zeker leuk is ook de mogelijkheid tot het volgen van een spoedcursus piloot of stewardess. Vergeet ook niet om de indrukwekkende collectie vliegtuigen van bijvoorbeeld Fokker een bezoekje te brengen. Doorheen het jaar worden bovendien door Aviodrome tal van evenementen georganiseerd in het thema van lucht- en ruimtevaart die zeer de moeite waard zijn. Om maar een kleine greep te nemen uit de aanwezige vliegtuigen:

  • De Catalina
  • De ANS-satteliet
  • Columbus ISS module
  • Wright Flyer
  • Boeing 747 Jumbo
  • En nog veel meer

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Wanneer je de pagina leuk vind, wil je deze delen met anderen? Dan kunnen we de pagina nog beter maken.

Spread the love

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pretparken.nl

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Share the joy

Leuke attracties

Alle attracties

Laatste reacties