Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een dierentuin en attractiepark dat sinds 2016 bestaat. De dierentuin is een prachtige bezienswaardigheid om eens te bezoeken. Leuk om met het hele gezin heen te gaan. Wat maakt Wildlands zo bijzonder?

Over Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen wordt vaak simpelweg Wildlands genoemd. Het is een park waar je niet alleen naar dieren kunt kijken, maar waar ook heel veel te doen is. Dit maakt het park zeer geschikt voor liefhebbers van pretparken en attractieparken. Het park is ontstaan nadat dierenpark Emmen moest verhuizen. Voor de voormalige locatie van Dierenpark Emmen was geen ruimte meer tot uitbreiden en daarom werd er gekozen voor een nieuwe locatie. Er werden nieuwe plannen gemaakt, met veel mogelijkheden tot uitbreiden.

Klimaatzones

Wildlands is ingedeeld in verschillende klimaatzones. Alles in deze zone is kenmerkend voor een bepaald gebied in de wereld. Denk aan de beplanting, de dieren, maar ook de aankleding, de winkels en de horeca. Zo is er een Jungola, met een vlindertuin en de grootste dierenkas ter wereld. Ook is er de Serenga, in het thema van de Savanne. Hier is ook een achtbaan te vinden. En wat dacht je van Nortica? Deze klimaatzone is gebaseerd op het poolgebied. Het meest opvallende hier is de zeeleeuwenshow.

Overdekte speeltuin

In Wildlands is een grote overdekte speeltuin. Deze heeft een formaat van ruim 4700 vierkante meter. Dit is een waar paradijs voor kinderen. Behalve speeltoestellen, zijn er ook verschillende dierenverblijven en shows.

Bezoek Wildlands

Wil jij eens naar Wildlands in Emmen? Dan kun je het park bezoeken. Het is dagelijks geopend en geschikt voor zowel jong als oud. Houd er rekening mee dat het er in de weekenden en vakanties een stuk drukker kan zijn. Parkeren bij het park kan heel gemakkelijk.

Heb je al die dierentuinen inmiddels wel gezien? Vind je het wel leuk om dieren te bekijken maar is het voor jou eigenlijk meer van hetzelfde? Dan is Wildlands Adventure Zoo Emmen een uitstekende optie. Dit dierenpark zorgt namelik voor net wat meer avontuur en spanning dan de gemiddelde dierentuin. Er is van alles beleven en een bezoek aan dit dierenpark is zonder meer een avontuur. Het probleem is echter dat heel veel mensen dat vinden. Daardoor kan het bij Wildlands Adventure Zoo Emmen soms behoorlijk druk zijn. Niet iedereen is daar van gecharmeerd. Sommige mensen blijven nu eenmaal het liefst bij de drukte weg. Wil jij dat ook? Dan kun je onderstaande tips waarschijnlijk goed gebruiken!

Wanneer is het topdrukte in Wildlands Adventure Zoo Emmen?

Wanneer je de drukte het liefste wil negeren, moet je natuurlijk wel weten welke dagen over het algemeen het drukst zijn in dit dierenpark. Overigens zal je dat niet verrassen, aangezien dit bij de meesten dierenparken en attractieparken wel een beetje hetzelfde is. Het is bijvoorbeeld altijd het drukst in de schoolvakanties en op zaterdagen. Je kunt deze momenten dus het best ontwijken als je geen drukte wil. Natuurlijk snappen we ook dat sommige mensen nu eenmaal gebonden zijn aan vakanties en niet zomaar vrij kunnen nemen. In dat geval kun je het beste gaan voor de voorjaarsvakantie. Dan is het namelijk nog niet zo druk in het dierenpark.

Het weer en andere tips

Overigens speelt het weer ook een belangrijke rol in de drukte. Bij mooi weer is het over het algemeen een stuk drukker in het park. Houd tot slot rekening met de volgende tips:

  • Warm weer zorgt niet alleen voor drukte, de dieren laten zich ook nog eens veel minder zien
  • Als je naar het dierenpark gaat, zorg dan dat je er direct bij openingstijd bent. Dan is het vaak nog niet zo druk.
  • Vermijd feestdagen. Ook dan is het meestal erg druk in Wildlands Adventure Zoo Emmen.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *