Pretparken België


Pretparken België
4.7 (93.79%) 29 reviews

België heeft enkele leuke pretparken waar je een leuke dag kan beleven. Wij hebben ze allemaal voor je opgelijst. Deze lijst zou je moeten helpen om een dagje familieplezier te plannen in België.

Walibi België
Walibi ligt in Waver en is één van de meest spannende pretparken in België. Het pretpark opende voor het eerste in 1975 en is ook een tijdje Six Flags Belgium geweest. Walibi België heeft attracties voor groot en klein: een darkride, drie waterattracties en zes achtbanen. Het park is ook erg populair tijdens de Halloweenperiode dankzij haar griezelige Halloweenshow. Liever een dagje waterplezier? Dan kan je terecht in Aqualibi!

Plopsaland De Panne
Ook wel het Belgische Disneyland genoemd, ligt in De Panne aan de Belgische kust. Het park is gevuld met de bekende figuren Plop, Anubis, Maya De Bij en Samson & Gert. Je vindt er zo’n 52 attracties, allemaal in de stijl van de televisieprogramma’s van Studio 100. Er zijn ook elke dag optredens van onder andere kabouter Plop of K3. Aan Plopsaland is ook Plopsaqua gebonden, een echt waterparadijs!

Plopsa Coo
Het kleine zusje van Plopsaland is een uniek attractiepark aan de watervallen van Coo. Ook hier zijn alle attracties gemaakt in de stijl van Studio 100.

Plopsa Indoor
Plopsa Indoor is het eerste overdekte pretpark in België en ligt in Hasselt. Je kan genieten van de magie van Studio 100, maar dan binnen! Het pretpark ligt vlakbij de Ethias Arena en de Grenslandhallen.

Bellewaerde
Het Bellewaerde Park is eigenlijk een combinatie van een attractie- en dierenpark. Bellewaerde is gelegen in Ieper en opende voor het eerst in 1954. Het park wordt ook wel eens de Belgische Beekse Bergen genoemd. De buitengewone combinatie van dieren, natuur en attracties staan garant voor een dag vol familieplezier.

Bobbejaanland
Bobbejaanland is het kleine kindje van de zanger Bobbejaan Schoepen. Je kan hier het hele jaar genieten van allerlei evenementen en shows. Het pretpark telt vijf waterattracties, zeven achtbaan en een griezelig spookhuis. Ben je een thrill zoeker? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Boudewijn Seapark
Het Boudewijnpark ligt in Brugge en is een park waarbij vooral de allerkleinsten kunnen genieten van de attracties. Je vindt er zowel (zee)dieren en attracties met dagelijks een dolfijnenshow. Het Boudewijn Seapark werd genoemd naar de overleden koning Boudewijn.

Dit zijn de pretparken in België, maar er zijn natuurlijk dierenparken te vinden!


One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *