wo. nov 13th, 2019

BestZoo prijzen

Prijzen Bestzoo

BestZoo is een kleinschalig dierenpark in Best. Het dierenpark is ontstaan in 1932 doordat Janus van Laarhoven huisdier rassen verhandelde en kweekte. Op een gegeven moment kwamen daar ook allerlei exotische dieren bij, zoals verschillende soorten apen, jaguars en papegaaien. Aan publiek had Janus geen gebrek, maar wel aan kopers. De meesten kwamen namelijk langs om alleen de onbekende beesten van dichtbij te bekijken. Hij besloot toen dat de mensen tegen betaling binnen konden komen om de beesten te bekijken en maakte er Dierenpark de Vleut van. Uiteindelijk is in de jaren 80 de handel van de dieren gestopt en bleef alleen het dierenpark over. Vanaf 2003 werd de naam gewijzigd naar BestZoo en werd kwam het park in 2010 in handen van de huidige eigenaars. Momenteel is het een goedlopend dierenpark dat telkens meer professionaliseert en doorgroeit.

BestZoo prijzen
Bron: https://www.bestzoo.nl/bezoekersinfo/openingstijden_%2526_prijzen

Dieren in de dierentuin.

Het dierenpark kent een uitgebreide collectie aan zoogdieren, vogels en reptielen. Zo zijn er verschillende soorten apen te zien, zoals de ringstaartmaki, de goudkopleeuwaap, doodshoofdaap en brulapen. Ook kun je er jaguars en panters spotten, alsmede de Europese Lynx. Ook zijn er alpaca’s en diverse soorten knaagdieren te zien. De vogelcollectie is ook groot, met diverse soorten papegaaien, kaketoes, uilen, pelikanen en enkele roofvogels. De collectie reptielen is iets kleiner, maar bestaat uit de Afrikaanse sporenschildpad, de koningspython en de baardagaam, een hagedissoort. Een kenmerk van BestZoo is dat het park oog heeft voor de zwakkeren in de samenleving. Mensen met een verstandelijke beperking of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij BestZoo terecht als dierenverzorger, waarbij de dieren gevoederd worden en de hokken uitgemest. Ook zijn er werknemers die het groen van het park onderhouden.

Prijzen BestZoo

Het hoogseizoen loopt van mei tot en met september en het park is dan van 9:30 uur tot 18:00 uur geopend. Vanaf oktober tot en met april zijn de openingstijden van 10:00 uur tot 17:00 uur. Volwassenen vanaf 12 jaar betalen aan entree € 11,- en kinderen van 3 tot en met 11 jaar € 9,50. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis het park in. 65 plussers betalen € 10,- aan entree.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je deze pagina nuttig? Deel deze dan met anderen. Dat stellen wij zeer op prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *