Bobbejaanland
Bobbejaanland

Bobbejaanland

Begonnen als theater in een moerassig gebied, Bobbejaanland. Toen een zanger decennia geleden een theater wilde beginnen, had hij vast niet het vermoeden dat dit zou uitgroeien tot een groot pretpark. In 1975 kwamen de eerste attracties: een draaimolen en de monorail. Daarna volgde een spookslot wat echter snel weer werd gesloten. Maar wel werd opgevolgd door een reuzenrad.

Het pretpark op de kaart.

De attracties van Bobbejaanland:

Bobbejaanland pretpark
Bron: https://www.bobbejaanland.be/nl/plan-je-bezoek

De attracties zijn onderverdeeld in intens, matig en rustig.

Intens

 • Revolution; de langste achtbaantrein van de hele wereld. De trein is overdekt en heeft muziek- en lichteffecten.
 • Typhoon; de achtbaan voor echte durfals. Je maakt in deze achtbaan een looping, een vrije val en schroeven. Echt spectaculair. De attractie is de opvolger van de looping star en mag zich absoluut een waardige opvolger noemen. Hij staat op precies dezelfde plek als zijn voorganger, is bijna 26 meter hoog en de snelheid bedraagt 80 km/uur.
 • Speedy Bob; de naam zegt al bijna genoeg. Een en al nostalgie deze familieachtbaan van Bobbejaanland. Leuk zijn de onverwachtse en verrassende bewegingen, zo is een ritje in deze speedy bob telkens weer een avontuur.

Matig

 • Wildwaterbaan; een echte must op een warme dag. Neem plaats in een boomstam en trotseer de rivier. Je vaart over een parcours van 500 meter en passeert kolkende watervallen. Droog blijven is onmogelijk.
 • Okidoki; de vrolijkste achtbaan van het pretpark en misschien zelfs wel van heel Europa. Prima te doen voor kinderen. Leuk als ze voor het eerst een achtbaan willen uitproberen. Kriebels in de buik krijgen ze zeker, maar het is allemaal net te doen.
 • Kettingmolen; onmisbaar op ieder pretpark. Heerlijk zwaaien met de armen en de benen in de lucht.

Rustig

 • Viking ride; voor de kleintjes. Laat ze plaatsnemen in de Viking boot voor een mooi avontuur.
 • Wondergarden; onmisbaar voor de jongsten in jullie familie. Een heerlijke plek om bij te komen terwijl de kinderen klimmen, klauteren en avonturen beleven.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorvoeren of wil je meer informatie toevoegen aan dit artikel? Laat dan hieronder een bericht achter. Vond je deze pagina nou interessant en leuk om te lezen? Deel dit dan. Daar help je ons mee!

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Miranda Bos schreef:

  Ik wil graag met mijn gezin langskomen op 24 augustus, maar dat is niet mogelijk?
  Ook probeer ik kaartjes met korting te krijgen ( vanaf €23,-), maar dat is ook niet mogelijk.

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties