De Efteling

Het is een van de grootste en bekende parken van Europa: de Efteling. In dit sprookjesachtige park zul jij van alles vinden en kijk jij je ogen uit. Wat kan je allemaal verwachten? In dit artikel lees je meer over dit populaire pretpark, over de bijvoorbeeld de verschillende attracties en kan je enkele leuke video’s bekijken van het pretpark. 

Efteling

Bekijk hier alle informatie >>

 • Het grootste en leukste attractiepark van NL

 • Vele bijzondere attracties

 • Verschillende shows

 • Tal van bijzondere overnachtingen


 • Bekijk hier de prijzen >>

Een ruime keuze uit attracties bij de Efteling

 • Achtbanen

Zoals bijna elk pretpark heeft ook de Efteling diverse achtbanen waar de waaghals zich in kan begeven. Denk aan de Python, een snelle achtbaan, maar ook de achtbaan Vogel Rok is een populaire achtbaan welke volledig is overdekt. Als je van achtbanen houdt mag je ook zeker de nieuwste achtbaan Baron 1898 niet missen!

Overdekte rustige attracties

Wellicht zijn de achtbanen misschien wat teveel van het goede. Dat maakt niet uit, er zijn vele andere attracties die het een stuk rustiger aan doen. Denk aan de ‘Droomvlucht’ die je meeneemt in een wereld van elven, ga mee in de boottocht van de ‘Fata Morgana‘ waarbij je allerlei bezienswaardigheden te zien krijgt of ga mee in de tocht van ‘It’s a Wonderful World’. Hier komen alle landen bij elkaar met elk hun eigen typische kenmerken.

Sprookjesbos.

De Efteling is de Efteling niet zonder het enige echte sprookjesbos. Hier wandel je door een groot bos waarin je kennismaakt met diverse personages zoals de heks, de grote draak, Pinokkio, de wolf en de zeven geitjes en nog veel meer persoonlijkheden. Zeker aan te bevelen voor de kinderen! En bekijk ook eens die lange nek van de enige Langnek, de mascotte van de Efteling!

 • De lucht in

Even geen behoefte aan drukte en constant moeten lopen? Ga de lucht in met de Pagode! Deze langzaam ronddraaiende luchtattractie laat je uitkijken op heel de Efteling. Zo kom je even tot rust en kan je alvast kijken waar je naar toe wilt gaan.

 • Speeltuinen

Natuurlijk valt er nog veel meer te spelen dan de attracties voor de kinderen. Bekijk de plattegrond voor alle leuke plekken!

Pretpark Efteling

Laat je je graag betoveren door de mooiste sprookjes? Hou je van een straaltje magie? Of ben je meer een adrenaline junkie? Dit alles vind je in de Efteling! Dit bijzondere pretpark in Kaatsheuvel staat al jarenlang bekend als hét uitje tijdens weekenden en vakanties. Ze hebben dan ook voor ieder wat wils!

Een dronevlucht:

 • De attracties

De Efteling staat natuurlijk bekend om het magische sprookjesbos, maar er zijn ook spannendere attracties te vinden, zoals de achtbanen. Race tegen elkaar in Joris en de Draak, schreeuw je longen uit je lijf in de Baron 1898 en zie de wereld ondersteboven in de Python. Probeer het droog te houden bij de Vliegende Hollander, zie geen hand voor ogen in de Vogel Rok en waan je in Oostenrijkse sferen met de Bobsleebaan.

De Efteling pretpark

Sprookjes attractie

Naast achtbanen heeft de Efteling genoeg andere attracties te bieden. Word betoverd in de Droomvlucht terwijl je je laat vervoeren langs de meest sprookjesachtige figuren. Ontdekt het paleis van de sultan vanaf het water in de Fata Morgana en griezel daarna weg in het Spookslot. In Villa Volta staat je wereld even op z’n kop. Dit huis is namelijk vervloekt, waardoor je boven niet meer van beneden kan onderscheiden. De klap op de vuurpijl is misschien wel de Symbolica.

In dit betoverende paleis ga je op audiëntie bij de koning en worden je fantasieën werkelijkheid. En ja, ook als je de kinderleeftijd allang gepasseerd bent, zal je hier als betoverd uitkomen.

Attracties voor kinderen.

Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Denk hierbij aan het Sprookjesbos, het Kinderspoor en het Doolhof. Maak afval weggooien leuk door het aan Holle Bolle Gijs te geven. Willen jullie het park graag van bovenaf zien? Neem dan de Monorail. De echte waaghalzen wagen zich op grote hoogte in de Pagode, de tempel die zweeft.

Wil je ook betoverd raken? Dan is de Efteling zeker de moeite waard!

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Vanderbeke-Termote schreef:

  Beste
  Via de winkel Albert Hein, heb ik 4 kaarten kunnen kopen. Het was de bedoeling om naar Nederland te komen in het weekend van 13 mei.
  Door de coronacrisis kan dat echter niet doorgaan.
  Wat gebeurt en nu met de kaarten, die ik in mijn bezit heb?
  Dank voor uw respons.

  Met vriendelijke groeten,
  Fam. Vanderbeke-Termote uit België

  • Geachte heer/mevrouw Vanderbeke-Termote,

   Op de website van de Efteling is een update beschikbaar m.b.t. het heropenen van het attractiepark. De Efteling streeft ernaar om op 20 mei de deuren weer te openen.

   De redactie.

Alle attracties

 1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

 2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.