27 januari 2020
Dierentuin Amersfoort
Dierentuin Amersfoort

Dierentuin Amersfoort

Op 22 mei 1948 werd het dierenpark in Amersfoort opgericht. Vanouds was het eigenlijk een soort familiebedrijf. Het succes was vanaf het begin groot. Mensen konden voor 25 cent naar binnen en het eerste jaar trok het park al meer dan 5000 bezoekers! Veel dierentuinen waren er natuurlijk ook nog niet in die tijd. Leuk detail is dat in 2017 het aantal bezoekers al op een miljoen stond. De eerste bewoners van het park waren onder andere een kraagbeer, een kameel, een aapje en een aantal boerderijdieren.

Dierenpark Amersfoort anno nu.

Dierenpark Amersfoort
Bron: https://dierenparkamersfoort.nl/

Wat is er tegenwoordig te beleven in de dierentuin van Amersfoort?

 • Het Woud
  Hier vind je allerlei dieren die je in Nederland ook gewoon in de vrije natuur tegen kunt komen. Dit is het domein van onder meer de das, de muis, rugstreeppadden en wolven.
 • De Stad der Oudheid
  Hier ontdek je hoe mensen en dieren jaren en jaren geleden samen leefden. Hoe was het om in de nabijheid van leeuwen te wonen? Hoe voelt het als er allemaal gieren boven de stad zweven? Durf jij naar binnen in het paleis van koning Darius?

Het Rijk der Reuzen

Olifanten blijven vermakelijke dieren om naar te kijken. Ontdek ze in het Rijk der Reuzen. Dit verblijf is enorm groot en wil je een tijdje genieten van deze prachtige dieren, neem dan plaats op de tribune. Met een beetje geluk zie je de kleine olifantjes Thabo en Yunha achter elkaar aanhollen.

 • Snavelrijk
  De naam zegt je vast al genoeg, hier ontdek je allerlei vogels. Je wandelt hier midden tussen maraboes, gieren, ibissen, nimmerzatten en kroeskoppelikanen. Ook voor kinderen een tocht vol avontuur. Haal je geen natte voeten als je de oversteek maakt per vlot?
 • De Prairie
  Wat zijn prairiehondjes bedreven in het graven van holen, gaten en tunnels. Je mag ook zelf de tunnel in. Via een paal slinger je naar binnen. Hoor je het gekef van een hondje? Dat is dan vast en zeker de prairiehond!

Correcties, vragen of opmerkingen over dierentuin Amersfoort / Dierenpark Amersfoort, laat dan hieronder een bericht achter. Vond je dit artikel nuttig en leuk om te lezen? Deel dit dan op social media. Zo kunnen wij het artikel nog beter maken.

Spread the love

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pretparken.nl

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Share the joy

Leuke attracties

Alle attracties

Laatste reacties