zo. okt 20th, 2019

Dierentuin Blijdorp

Dierentuin Blijdorp

Een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp.
Zin in een leuk dagje uit? Breng dan eens een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Deze Rotterdamse dierentuin begon in 1856 als een tuintje met exotische vogels, maar groeide langzamerhand uit tot een volwaardig park. De dierentuin is elke dag open van 09.00 tot 18.00 uur en tijdens de wintertijd tot 17.00 uur. Er is ook een speciale Blijdorp-app om nog meer uit je bezoek te halen. Alvast een route plannen? Deze hoogtepunten mag je in ieder geval niet missen.

Diergaarde Blijdorp op de kaart.

Hoogtepunten van Dierentuin Blijdorp.

Dierentuin Blijdorp
Bron: https://www.diergaardeblijdorp.nl/
  • Het Oceanium

In het Oceanium kan je jezelf laten betoveren door een magische onderwaterwereld. Ga op ontdekkingsreis door verschillende oceanen en bezoek onder andere de haaientunnel, het koraalrif en het kelpwoud. In het publiekslaboratorium kan je meer te weten komen over het leven onder water. Naast spannende onderwaterdieren vind je er ook landbewoners, zoals pinguïns, de Galapagosschildpadden en de zeeleeuwen.

  • Amazonica

De vlinderkas Amazonica werd in 2013 geopend en heeft naast vlinders ook reptielen en vissen uit het Amazonegebied in huis. In deze tropische koepel van zo’n 2500 vierkante meter vind je tevens prachtige tropische planten, zoals de indrukwekkende reuzenwaterlelie. Liever iets spannender? Ga dan op bezoek bij de anaconda en de rode piranha’s.

  • De Taman Indah

De Taman Indah bevindt zich in het Aziatische gedeelte van Blijdorp. Dit gebouw heeft heel wat bijzondere bewoners, zoals de Aziatische olifanten, de Indische neushoorn en de Maleise tapir. Buiten in het Azië-gebied kan je nog oog-in-oog komen te staan met de Sumatraanse tijger, de Aziatische leeuw en de Amoerpanter.

  • Op bezoek in Afrika

Ook het Afrikaanse deel van Diergaarde Blijdorp mag je niet missen. Bezoek hier de zebra’s, giraffen, hyena’s en het dwergnijlpaard. Er wonen bovendien verschillende apensoorten, zoals de Gelada, de Franje-aap en de gorilla’s.

  • Spelen in Biotopia

Voor bezoekers met kinderen biedt Blijdorp diverse avontuurlijke speeltuinen, zoals de overdekte Biotopia en de Oewanja Kinderjungle in de buitenlucht. Een mooi moment om even tot rust te komen met een kopje koffie.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *