Dierentuin Emmen

Dierentuin Emmen

De Wildlands Adventure Zoo Emmen is een dieren- en attractiepark in Emmen dat de opvolger is van het dierenpark Emmen. Wildlands opende de deuren in 2016 nadat het Dierenpark Emmen, tot dan gelegen op twee locaties, de knoop doorhakte en voluit koos voor de locatie op de Noordbargeres. De kern van het park zijn nog steeds de dieren, maar meer en meer attracties openen hun deuren. Zo werd in 2018 nog de achtbaan Tweestryd geopend.

Dierentuin Emmen, Wildlands Adventure Zoo.

Dierentuin Emmen
Bron: https://www.wildlands.nl/

Indeling van het park

Wildlands of het Dierenpark Emmen is ingedeeld in 5 grote zones. Deze zijn:

  • Kompasplein
  • Jungola
  • Serenga
  • Nortica
  • Animazia

Het Kompasplein is het centrale plein waar je terecht kunt voor informatie, iets kunt eten of drinken en waar je de souvenirwinkeltjes terug kunt vinden. Animazia is dan weer een gigantische overdekte speeltuin waar de allerkleinsten en net iets grotere hun hart op kunnen halen. Hier vind je ook het kindertheater terug en wie weet wel enkele diertjes! Jungola, Serenga en Nortica zijn gethematiseerde klimaatzones. Het spreekt voor zich dat Jungola als thema de jungle heeft. Hier vind je onder andere een vlindertuin, olifanten, de grootste tropische kas ter wereld en natuurlijk ook diverse soorten apen en vogels terug.

Serenga

Serenga is op zijn beurt een echte Savanne waar de indrukwekkende leeuwen, nijlpaarden, giraffes en meer zich bevinden. Het is vormgegeven als een natuurreservaat en hier vind je ook de achtbaan Tweestryd terug. Nortica ten slotte is het poolgebied waar de ijsberen, zeeleeuwen en pinguïns thuis zijn. Het is vormgegeven als een poolstation waar onderzoek ggedaan wordt.

Aandacht voor het dier

Wildlands Adventure Zoo Emmen besteedt relatief veel aandacht aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en ecologisch ondernemen. Zo is het park Co²-neutraal en heeft het een eigen waterzuiveringssysteem. Ook valt het op dat de dieren een relatief grote oppervlakte ter beschikking hebben gekregen en er een bewuste keuze is gemaakt voor dieren met een sociale levensstijl in het park.

Wil je iets corrigeren, toevoegen of een opmerking plaatsen? Dat kan door hieronder het formulier in te vullen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *