Diergaarde Blijdorp


In Diergaarde Blijdorp bezoek je in een dag de hele wereld
Diergaarde Blijdorp is een van de mooiste en oudste dierentuinen van Europa. Op een en dezelfde dag sta je oog in oog met een giraffe, verschijnt er een okapi voor de lens van je camera, zie je de meest zeldzame vlinders en beleven je kinderen de dag van hun leven in Biotopia.

Diergaarde Blijdorp is ruim opgezet.

Opvallend aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is dat het er nooit druk lijkt te zijn. Natuurlijk verschilt dit per dag, maar meestal kun je op je gemakje de dieren bekijken. Waarschijnlijk heeft dit ook veel te maken met de brede paden in de dierentuin. Nog belangrijker is dat er ook veel ruimte is voor de dieren zelf. Ze zitten niet in een klein hokje, maar hebben veel bewegingsruimte. Er lopen veel dierenverzorgers rond die graag allerlei interessante informatie over de verschillende dieren vertellen. Voor kinderen is het ook erg leuk om met een treintje langs allerlei dieren te rijden. Onderweg worden er allerlei wetenswaardigheden verteld.

Wat te doen en te bezoeken in Blijdorp

Diergaarde Blijdorp dierentuin
Bron: https://www.diergaardeblijdorp.nl/nieuws/

De dieren zijn verdeeld in 5 thema’s:

 • Aziatische dieren
  Hier vind je onder meer leeuwen, olifanten, neushoorns, tapirs en amoerpanters.
 • Afrikaanse dieren
  Hier ontdek je onder andere de bultrug, de gorilla, de krokodil, de koedoe, de hyena, de leeuw en de franjeaap.
 • De Vlindertuin
  In dit mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa waan je jezelf in het Amazonegebied. Het is er tropisch warm en het wemelt er van prachtig gekleurde vlinders.
 • Europese dieren
  Sta oog in oog met hamsters, kieviten, rendieren, wolven, haaien, bijeneters en kemphanen.
 • Oceanium
  Maak een reis over de zeebodem en langs de kustgebieden in dit overdekte watergedeelte. De haaien passeren je razendsnel en voordat je het weet sta je pal voor een reuzegrote waterschildpad. Er zijn in het oceanium allerlei activiteiten en in het publiekslaboratorium mag je van alles bekijken en onderzoeken.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of misschien iets toevoegen aan deze pagina? Laat dan hieronder een bericht achter.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *