Disneyland Parijs drukte
Disneyland Parijs drukte

Disneyland Parijs drukte

In een attractiepark als Disneyland Parijs is zó veel te zien en te beleven dat je voor je gevoel altijd tijd te kort komt. Je wil niet alleen een ritje maken in de leukste achtbanen, maar ook van de parade genieten, een lekker hapje eten en een handtekening scoren van je favoriete Disney figuren. Het is daarom logisch dat je zo min mogelijk kostbare tijd wil verliezen in de rij voor een attractie, maar we weten helaas allemaal dat de wachttijden in de drukste periodes behoorlijk kunnen oplopen. Wanneer is het in Disney op z’n drukst en wat is een gunstige periode om het park te bezoeken?

Tips om drukte te vermijden in Disneyland Parijs.

Drukte Disneyland Parijs
Bron: https://www.disneylandparis.com/nl-nl/faq/evenementen-en-aanbiedingen/wanneer-bezoeken/

Als je de drukte echt wil vermijden moet je in ieder geval niet in het hoogseizoen naar Disneyland Parijs komen. In de zomervakantie is het bovengemiddeld druk in het park en ook de kerstperiode behoort inmiddels tot het hoogseizoen.

Ticketprijzen van het pretpark

Aan de ticketprijzen van Disney kun je precies afleiden of je het park in een populaire periode bezoekt, want hoe duurder je ticket, hoe drukker het is. Die combinatie van druk en duur klinkt niet erg aantrekkelijk, maar er staat tegenover dat er tijdens deze periodes het meeste entertainment is en de openingstijden het langst zijn. Let er tijdens het plannen ook goed op of je bezoek niet toevallig op een Franse feestdag valt, want ook dan is het enorm druk in Disney.

Probeer daarnaast zaterdagen te vermijden, want dan komen veel dagjesmensen uit Frankrijk naar het park. Het is het slimst om doordeweeks, buiten de vakanties om te komen. Maandag is de rustigste dag.

Langere wachtrijen bij populaire dagen.

Soms heb je het nou eenmaal niet voor het zeggen en kun je enkel in de zomervakantie komen of wil je juist tijdens die populaire, maar magische kerstperiode naar Disney. Bereid je voor op lange wachttijden, dan kan het alleen maar meevallen. Een magische dag is het evengoed wel! Een FASTPASS kan de wachttijd bovendien iets verkorten.

Druktekalender.

Heb jij een druktekalender gevonden en zou je die willen delen met ons en onze lezers? Vul dan hieronder het formulier in.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties