Pretparken Duitsland top 10

Echte pretparkliefhebbers die een beetje zijn uitgekeken in Nederland, kunnen altijd nog uitwijken naar onze Oosterburen. In Duitsland is het prima vertoeven en zijn tal van leuke attractieparken. Je kunt kiezen voor een dagje uit, maar ook meerdere dagen is natuurlijk een optie. Dat is vooral handig als het pretpark van je keuze wat verder Duitsland in ligt. In dit artikel lees je meer informatie over de volgende top 10 pretparken in ons buurland.

De pretparken van Duitsland in een top 10.

Pretparken Duitsland top 10
(Bron: https://www.pretparkennederland.nl/duitsland-top-10/)
  1. Europa-Park
  2. Movie-Park Germany
  3. Phantasialand
  4. Legoland Duitsland
  5. Heide-Park
  6. Tripsdrill
  7. Holiday Park
  8. Fort Fun
  9. Playmobil Funpark
  10. Wunderland Kalkar

Europa-Park
Dit is het grootste thematische attractiepark van Duitsland. Na Disneyland Parijs is dit park het best bezochte attractiepark in Europa. Het park is opgebouwd rondom een aantal landen en heeft ontzettend veel attracties voor jong en oud.

Movie-Park Germany
Voor echte filmliefhebbers is dit een fantastisch park. Alles draait hier om de filmwereld, zowel in de themagebieden als bij de attracties. Doordat het park in de loop der jaren geregeld in andere handen is overgegaan zijn er elke keer weer attracties aangepast of toegevoegd.

Phantasialand

Lekker dichtbij, net over de grens, ligt vlakbij Keulen dit populaire pretpark. Ooit begonnen met een sprookjesbos, een oldtimerbaan en treinrondrit. Het park is met de tijd meegegaan en heeft steeds weer nieuwe attracties toegevoegd. Voor elke leeftijdscategorie is er een mooi aanbod.

Meer pretparken

Legoland Duitsland
Voor echte Legofans die Denemarken iets te ver vinden, is er de mogelijkheid om naar Legoland Duitsland te gaan. Ruim 40 attracties zijn gebouwd rondom verschillende thema’s. Het is prachtig om al die kunstwerken van Lego te aanschouwen.

Heide-Park
Gezien de oppervlakte is dit park het op een na grootste pretpark van Duitsland. Ruim 40 attracties zorgen voor veel plezier. Het park staat bekend om zijn waterattracties en heeft maar liefst acht achtbanen. In de maanden december, januari en februari is dit park gesloten.

Tripsdrill
Het oudste attractiepark van Duitsland. Veel attracties zijn gondels in de vorm van meelzakken, badkuipen en wastonnen. Om jongere bezoekers te trekken heeft het park geïnvesteerd in een achtbaan. Tevens is er een wildpark.

Holiday Park
Dit park is overgenomen door de Plopsagroep. De officiële naam is nu dan ook: Holiday Park Plopsa. Er wordt hard gewerkt om het park in de toekomst op gelijke voet te zetten met Plopsaland.

Fort Fun
Wie gek is op snelheid en water kan zijn hart ophalen in dit park in Sauerland. Met vier achtbanen en twee spectaculaire waterattracties is er genoeg spanning en avontuur te beleven. Dagelijks kun je shows bekijken, meestal in het teken van western.

Playmobil Funpark
Op meer dan 90.000 vierkante meter vind je hier veel playmobil plezier. Het piratenschip, de ridderburcht, waterspeelplaatsen, een boerderij … genoeg vertier. Bij regenachtig weer is de indoorspeeltuin van maar liefst 5.000 vierkante meter ideaal.

Wunderland Kalkar
Een park in een, nooit in gebruik genomen, elektriciteitscentrale. Geschikt voor de hele familie. Met meer dan 40 attracties ben je hier wel een dag zoet. Rondom het park zijn genoeg hotels, eetgelegenheden en bars.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Welk pretpark vind jij helemaal te gek en welke hoort absoluut thuis in een top 10?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties