Pretparken Duitsland

Pretparken bezoeken in Duitsland. Wat zijn de aanraders? In Nederland heb jij al vast meerdere pretparken bezocht. Hoewel wij natuurlijk beschikken over spectaculaire parken zoals: de Efteling, Walibi en Slagharen, is er in Duitsland ook nog heel veel te beleven. Fijn hieraan is dat je eigenlijk zo in Duitsland bent. Laat de grenzen je dus niet tegenhouden en ga op pad naar Duitsland. Wij vertellen je iets meer over de drie bekendste parken in Duitsland.

Populaire pretparken in Duitsland!

  • Phantasialand
Pretparken Duitsland
(Bron: https://www.phantasialand.de/nl/)

Phantasialand is een park waar je makkelijk vanuit Nederland heen rijdt. Het park ligt namelijk vlakbij Keulen, wat ongeveer ter hoogte van Maastricht ligt. Het park is verdeeld in verschillende wereldthema’s. Per seizoen is er weer wat anders te beleven in Phantasialand. Zo zijn er in de zomer verschillende festivals waarbij het park langer open is en geniet je in de winter van de Wintertraum. Het park is in 2017 door de bezoekers verkozen tot het beste pretpark van Duitsland. Zeker een bezoekje waard dus.

  • Movie Park Germany
Movie Park Germany
(Bron: https://www.movieparkgermany.de/nl)

Movie Park Germany is ook goed bereikbaar vanuit Nederland. Het park ligt ongeveer een uurtje rijden van de grens. Het park is gehuld in een filmthema. Zo komen hier bekende filmkarakters uit Ice Age, Avatar en Jimmy Neutron tot leven. De verschillende delen van het park zijn gebaseerd op verschillende filmthema’s en genres. Movie Park Germany staat ook bekend om de spectaculaire Halloween feesten. Ben je dus een waaghals en houd je van griezelen? Dan is Halloween een hele mooie gelegenheid om het park te bezoeken.

  • Europapark

Hoewel Europapark verder reizen is dan de voorgaande twee parken, is dit geen reden om niet naar Europapark te gaan. Een overnachting bij het park is dan ook een aanrader. Met 15 themagebieden is het park enorm groot. Natuurlijk vind je in Europapark ook prachtige shows en entertainment en wordt er veel gewerkt met de verschillende seizoenen. Zo blijft het park verrassen, ook als je Europapark vaker bezoekt.

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. We zijn benieuwd naar welk pretpark jij wilt gaan en waarom. Reageer dan hieronder.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties