wo. okt 16th, 2019

Ecomare korting

Ecomare korting

Ecomare: korte geschiedenis en informatie. Met korting naar het park?
Ecomare op Texel is een interessant en leerzaam park, waar jong en oud kennismaken met het zeeleven – zowel op de Noordzee als Waddenzee – en de indrukwekkende natuur op en rond Texel. Ecomare begon in 1952 op Texel, toen natuurliefhebber Gerrit de Haan, toen ook conservator van het Texels Museum, samen met zijn echtgenote Annie zeehonden ging verzorgen.

De Haan was de eerste in Europa die ervoor koos om zeehonden op te vangen om ze te helpen en beschermen. Op initiatief van De Haan ontstond een tegenbeweging tegen de zeehondenjacht, die uiteindelijk in 1962 verboden werd. Het park van De Haan groeide in de afgelopen decennia uit tot een groter dieren- en natuurpark, waar veel te leren is over de natuur op en rond het prachtige eiland Texel.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=GsJU8OwD6Yk)

Bezoek attracties met korting.

Korting bij Ecomare
Bron: https://www.ecomare.nl/plan/praktische-informatie/korting-naar-ecomare/

Tot de grootste en bekendste must sees van Ecomare behoort het volgende:

  • Dierenpracht – In Ecomare kun je tal van zeedieren en waddendieren bekijken en bewonderen. Naast natuurlijk zeehonden, vind je er prachtige bruinvissen en diverse vogelsoorten.
  • Strandvondstenkar – Op het strand spoelt altijd van alles aan. Spullen, maar ook bijzondere dieren en plantenresten. In Ecomare kun je allerlei strandvondsten – vooral dieren en planten – bekijken en aanraken. Superleuk. En er staat altijd een kenner bij die precies uitlegt wat je in je handen hebt en hoe dat op het strand is belandt.
  • Zeelaboratorium – Het Zeelaboratorium is ook erg leerzaam en interessant. Hier kun je het schedelspel spelen, hengelen naar houten vissen en met een microscoop allerlei stenen en zeedieren bewonderen.
  • Exposities – De exposities in Ecomare helpen je om de prachtige natuur van het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en het eiland Texel te ontdekken. In de Waddenstad en Walviszaal leer je alles over hert Waddengebied en walvissen. Boeiend is ook de nieuwe expositie Nederland Zoemt, waar je veel nieuws meekrijgt over de wilde bij!

Je ziet het: Ecomare is enorm leerzaam en een echt park om alles over de lokale natuur en zeegebieden te ontdekken. Na een bezoek aan Ecomare zijn er weinig Texelse natuurgeheimen meer voor jou!

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *