wo. okt 16th, 2019

Ecomare

Ecomare

Ben je een dagje, weekend of zelfs een vakantie op het mooie Texel te vinden? Bezoek dan eens Ecomare. In Ecomare duik je diep in zee om allerlei zeedieren te bekijken, zoals zeehonden en bruinvissen. Vanuit het Ecomare kun je ook nog eens mooie wandelingen maken over Texel, dus waar wacht je nou nog op?

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=9VyWjRDlgyk#action=share)

Ecomare, een leuk uitstapje op het eiland Texel

Ecomare De Koog
Bron: https://www.ecomare.nl/

Bij Ecomare kun je dieren van dichtbij bekijken die normaal in de Waddenzee en de Noordzee leven. Zo zijn er zeehonden, bruinvissen, vogels, insecten en is er ook nog eens een zeeaquarium. Bij Ecomare kun je ook jonge dieren vinden die tijdelijk bij Ecomare wonen om aan te sterken. Ook vangt Ecomare een aantal dieren permanent op die niet meer in de natuur kunnen leven, omdat ze bijvoorbeeld blind zijn.
Wil jij de dieren van dichtbij zien? Iedere dag kun je voederpresentaties bijwonen. Een verzorger geeft de dieren dan te eten en vertelt over de dieren. Zo weet de verzorger ook de verschillen tussen de karakters te vertellen. Daarnaast kun je ook al je vragen stellen aan de verzorger.

Wil jij meer weten over de natuur van het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en het eiland Texel? Dan ben je bij Ecomare ook aan het juiste adres. Je kunt verschillende exposities bekijken. Je leert dan hoe de dieren in de zee leven en je kunt zelfs grote skeletten van walvissen bekijken. Ook is er een informatieve film.
Wil je meer weten? Check dan vooral even de website. Hier vind je alle informatie over openingstijden, prijzen en tijden van de voederpresentaties. Kleine tip: wanneer je van te voren kaartjes koopt, ben je goedkoper uit! Ook scholen en groepen kunnen het Ecomare bezoeken. Neem vooraf altijd even contact op met het Ecomare.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=7RpHJSSGZBQ)

Routebeschrijving.

Vond je dit artikel leuk en nuttig om te lezen? Deel dit dan op social media, zo kunnen we de pagina beter gaan maken. Wil je een correctie doorgeven of een vraag stellen, reageer dan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *