Gemiddelde wachttijden
Bron: Efteling.com

Gemiddelde wachttijden

Een dagje pretpark is altijd leuk! Alleen eenmaal aangekomen wil je naar je favoriete attractie en blijkt daar toch een behoorlijke wachtrij te staan. Niet zelden gebeurt het dat je zo een uur moet wachten voordat je de attractie kunt betreden. En dan hebben we het hier over normale dagen en vooral bij populair attracties. Kom je op een zeer drukke dag, dan kan de wachttijd zo met nog een uur extra toenemen. Dit is eigenlijk jammer van de tijd, want een uur in de rij staan betekent ook dat je in die tijd geen andere attracties kunt bezoeken. Een dagje pretpark op een erg drukke dag kan zomaar een dagje heel lang wachten betekenen.

Oplossingen om wachttijden te voorkomen.

Gemiddelde wachttijden Efteling - drukte
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/openingstijden

Echte oplossingen om te voorkomen dat je langdurig in een wachtrij moet staan voor een attractie zijn er niet echt. Immers, waarom zou jij niet hoeven te wachten en de rest wel?

Is een App de oplossing?

Wel hebben de verschillende pretparken hun eigen oplossingen bedacht. Zo heeft de Efteling op haar app voor bepaalde attracties een spelletje bedacht, waarbij er tijdens het spel interactie is tussen de wachtenden die het spel spelen. Dit zou de verveling in de rij kunnen voorkomen en de tijd gaat dan ook sneller.

Attractiepark Walibi biedt haar bezoekers weer een fast lane aan. Dit moet je overigen wel kopen. Hiermee kun je een plek in een attractie reserveren via de Walibi app. Als er een plek vrijkomt, krijg je via deze app een melding en kan je de attractie via een aparte ingang in. Dit voorkomt je wachten in de wachtrij.

Digitale borden in het pretpark.

De meeste pretparken hebben ook digitale borden bij hun attracties staan, waarbij de gegeven wachttijd op staat, zodat mensen kunnen beslissen een andere attractie te kiezen. Het beste is om ‘s morgens als eerste in het park te arriveren en direct je favoriete attracties te bezoeken.

Vragen, opmerkingen, correcties en tips kunnen hieronder geplaatst worden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties