Hellendoorn

Wanneer je opzoek bent naar het leukste pretpark voor een dagje uit, dan moet je zeker even naar Avonturenpark Hellendoorn gaan. Het pretpark ligt in een bosrijke omgeving in het plaatsje Hellendoorn. Het pretpark ligt boven de Sallandse Heuvelrug en tussen de plaatsen Zwolle en Almelo in. Lees hieronder verder over het pretpark, de attracties, shows en meer.

Topattracties, shows en evenementen in Hellendoorn

Pretpark Hellendoorn
Bron: https://www.avonturenpark.nl/
 • Ben je helemaal weg van achtbanen? Dan zit je bij avonturenpark Hellendoorn helemaal goed! De Tornado, de Donderstenen en de Rioolrat zijn razendsnelle achtbanen, waarbij je adrenaline snel gaat stijgen! Ben je een echte waterliefhebber? Probeer dan eens de Sungai Kalimantan, het Aquaventura Slidepark of de Wildwaterbaan.
 • Ook aan de allerkleinste is gedacht. Zo is er een draaimolen, kun je varen in een zwaan en kun je rijden in oldtimers. Ook is er een aparte speeltuin. Bij alle attracties voor jong en oud staan bordjes die aangeven hoe lang je moet zijn om in een attractie te mogen.

Verschillende shows en met een groep naar het pretpark:

 • Er zijn verschillende shows in Hellendoorn te zien, zoals de High dive stuntman. De shows vind je altijd op de website, net als de evenementen die georganiseerd worden, de entreeprijzen en de openingstijden.
 • Kom je met een groep Avonturenpark Hellendoorn bezoeken? Gezellig! Je kunt verschillende arrangementen bestellen op de website. Ook is het mogelijk om je verjaardag in Hellendoorn te vieren. Wanneer je een verjaardagsfeestje reserveert, dan krijgen jullie een entreeticket, een traktatie en een leuke uitnodigingskaart.

Ben je opzoek naar een bijzondere locatie voor een bedrijfsevenement? Ook dan kun je naar Avonturenpark Hellendoorn. Tijdens dit bedrijfsevenement is het hele park voor het bedrijf.

Je kunt kiezen uit diverse thema’s, zo kun je een bedrijfsevenement boeken in het thema Back to the 80`s, Rocky Rollercoaster Ride, The party en Halloween Adventure. Je kunt in verschillende attracties, er is muziek, er zijn hapjes en het bedrijfsevenement kan op maat gemaakt worden.

Fun, actie en spanning voor het hele gezin bij Avonturenpark Hellendoorn. Helemaal fan van wildwaterbanen? Zijn spannende achtbanen jullie favorieten? Bij Avonturenpark Hellendoorn vind je het allemaal. Voor de kleinsten zijn er leuke shows. Uiteraard kun je hier gezellig met de hele familie naar kijken. Lees hieronder verder over het park.

Avonturenpark Hellendoorn op de kaart

Een aantal van de populairste attracties in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn
Bron: https://www.avonturenpark.nl/nl/pretpark/informatie/openingskalender

Voor de kinderen

 • Dombomolen; vliegen op de rug van een olifant. Wat wil een kind nog meer? De hoogte is zelf te bepalen, dus je kunt het zo spannend maken als je zelf wilt.
 • Zwanenmolen; gebruik de rug van een prachtige zwaan om op te zitten. Op een mooie zwaan vaar je over de vijver.
 • Oldtimers; een echte oude auto waarin je een leuk ritje maakt.
 • Vliegende Hollander; vliegen in reuze echte vliegtuigjes. Je mag zelf kiezen hoe hoog je de lucht in wilt.
 • Picknickweide/speeltuin; voor de echte kleintjes vaak het leukste wat een avonturenpark te bieden heeft. Lekker schommelen, glijden en wippen.

Ondertussen eten jullie gezellig een broodje om daarna vol energie nieuwe avonturen te ontdekken.

Voor de hele familie

 • Donderstenen; een geweldig leuke achtbaan voor de hele familie. Niet te spannend en ook niet saai.
 • Super glijbaan; met de hele familie naast elkaar roetsjen jullie omlaag. Wie is het eerste beneden?
 • Sungai Kalimantan; een waar waterspektakel. Jullie stappen in de raftingboot en gaan een woest kolkende rivier op. Hou er rekening mee dat je er waarschijnlijk niet droog uitkomt.
 • Junglemonster; een rustige activiteit. Je maakt bij deze attractie een korte boottocht en passeert ondertussen een aantal bezienswaardigheden.

De echte Thrills

 • Montezuma’s Revenge; een heftige attractie. In deze topspin beleef je bloedstollende avonturen. Je zit in een kantelende bank en gaat in ruim een minuut 12 meter omhoog. Ondertussen maak je allerlei interventies.
 • Wild Waterval; je zit in een soort boot en gaat omlaag over een korte baan. Kort maar heftig, nat word je in ieder geval.

Meer informatie over pretparken.

Opmerking plaatsen, correcties en vragen kunnen hieronder geplaatst worden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle attracties

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.