27 januari 2020

Kom naar het ijspaleis van de Efteling?

Kom naar het ijspaleis van de Efteling!
Op de betoverende ijsbaan het IJspaleis kun je tijdens de wintermaanden je schaatskunsten vertonen in de Efteling. Of dat nu met vallen en opstaan gaat of dat je pootje over de bocht door schaatst maakt niet uit, want genieten doe je toch wel in dit magische decor. En als schaatsen toch nog een beetje te eng is, kun je heerlijk van de helling af roetsjen in een opblaasband. Schaatsen was nog nooit zo sprookjesachtig!

De Winter Efteling en het IJsparadijs

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=o6X37_2hDE0)

De ijsbaan bestaat sinds 1999 en is alleen geopend tijdens de Winter Efteling, die elk jaar plaatsvindt tussen half november en eind januari. In 2017 onderging het IJspaleis een grote transformatie, waardoor je nu kunt schaatsen in een gigantische tent met maar liefst tien puntdakjes. Nog imposanter is het ijskasteel in de tent, dat wit en ijzig blauw is verlicht.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Y-MyL2XHupk)

Het kasteel is de thuisbasis van Sneeuwprinses Jelka en Vuurprins Kendrik, de gastvrouw- en heer van de Winter Efteling. Hier binnen kun je warme dranken, soep, broodjes en ander lekkers kopen en op een van de knusse, verwarmde terrassen op of naast het kasteel even uitrusten na het schaatsen.

Winter Efteling en het IJspaleis
(Bron: Efteling.com)

Schaatsen en springen

Daarna is het natuurlijk weer tijd voor actie. Schaatsen doe je op de bevroren vijver van het paleis: de gladde indoor ijsbaan van maar liefst 1200 vierkante meter. Je kunt vanaf de baan ook naar buiten schaatsen, waar je terechtkomt op een ijsbaan die is omgeven door kerstbomen. Er is in het IJspaleis echter nog veel meer te doen dan alleen schaatsen.

Geniet bijvoorbeeld van de act van Jelka en Kendrik op de dansvloer, leef je uit op het springkussen of roetsj van de glijhelling (geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar van minstens 1,00 meter). Het IJspaleis is dit jaar geopend van 12 november 2018 tot en met 31 januari 2019. Je kunt je eigen schaatsen meenemen (Noren niet toegestaan) of een paar huren in de blokhut naast het IJspaleis.

Winter Efteling
(Bron: Efteling.com)

Meer over de Winter Efteling:

Heb je een vraag, wil je informatie toevoegen of een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder. Nuttig artikel? Delen stellen we erg op prijs.

Spread the love

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pretparken.nl

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Share the joy

Leuke attracties

Alle attracties

Laatste reacties