Pretparken Limburg

De provincie Limburg ligt in de meest zuidelijke regio van Nederland en grenst aan Duitsland en België. De naam van de provincie is afgeleid van het kasteelstadje Limburg, dat in de Belgische provincie Luik ligt. Lees hieronder meer over de uitjes, kastelen, pretparken en meer over de provincie zelf.

De geschiedenis van Limburg.

Pretparken Limburg
(Bron: https://www.pretparkennederland.nl/limburg/)

Sporen van neanderthaler-kampen zijn gevonden in het zuidelijke deel van Limburg. Limburg werd in de loop van de geschiedenis ook een bron van groot conflict. De regio was ooit de zetel van het hertogdom Limburg in de Middeleeuwen. Maar op een bepaald moment werd het gebied echter ook geregeerd door de Spanjaarden, Pruisen, Romeinen, Habsburgers en de Fransen.

Degenen die in Limburg wonen, spreken hun eigen taal, het Limburgs. De taal kent veel verschillende dialecten waarbij bijna elke stad in de provincie een eigen dialect heeft. Maar ook veel inwoners spreken gewoon Nederlands en velen spreken ook Engels en Duits.

Wat valt er te beleven in Limburg?

De hoofdstad van de provincie is Maastricht en staat niet alleen bekend om lekker eten en winkelen. Deze stad is een must voor liefhebbers van geschiedenis. De stad beschikt namelijk over een aantal historische huizen, kastelen en geplaveide straten. Er zijn beweringen dat Maastricht de oudste stad van het land is, maar anderen betwisten dat Nijmegen die titel heeft. Maastricht ligt op loopafstand van België en is slechts een korte fietstocht verwijderd van Duitsland.

De stad Geleen ligt in de nabijheid van het kasteel Jansgeleen, een site die een dagtocht waardig is. Andere opmerkelijke kastelen in de Limburg zijn:

De stad Kerkrade is de thuisbasis van het kasteel Erenstein, dat werd gebouwd in de 14e eeuw. Tegenwoordig dient het kasteel als een luxe restaurant en hotel. Het kasteel heeft een eigen ingang naar de populaire dierentuin Gaiazoo, een adembenemend park met prachtige natuur en dieren. Verder mag niet vergeten worden dat Limburg bekend staat om zijn lokale bieren, waarbij elke regio zijn eigen uniek brouwsel heeft.

Pretparken in Limburg:

Meer informatie over de pretparken / attractieparken in deze provincie: https://www.pretparkennederland.nl/limburg/

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen per e-mail toegezonden worden. Nuttig artikel? Delen stellen we erg op prijs.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties