zo. nov 17th, 2019

Madurodam

Veel zien én doen in miniatuurstad Madurodam.
Wie gek is op miniatuur kan zijn hart ophalen in Madurodam. Een miniatuurstad nabij Den Haag welke al sinds juli 1952 bestaat. In dit themapark ontdek je spelenderwijs heel Nederland. Naast dat er veel te zien is, kun je er ook veel samen doen. Een ontzettend leuk uitje voor een hele grote doelgroep.

Madurodam is leuk voor iedereen!

Madurodam
(Bron: Madurodam.nl)

Sinds de start in 1952 is er ontzettend veel veranderd in Madurodam. Het park is interactiever geworden en heeft voor diverse groepen een aantrekkelijk aanbod. Er is onderscheid gemaakt in de volgende categorieën:

  • De allerkleinsten
  • De hele familie
  • Stelletjes en vrienden

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=jEB64aQMF_4)

Allerkleinsten genieten van kleine huisjes

Kleine kinderen vinden het indrukwekkend om al die kleine huisjes, vliegtuigen, auto’s, treinen en gebouwen te zien. Bij de allerkleinste kermis van Nederland staan ze helemaal te glunderen. Maar hun spanningsboog is kort en ze zijn nog zeer beweeglijk. Het park biedt ze daarom ook ruimte om heerlijk te ravotten in de speeltuin, te spelen met water en een 3D-scan te maken.

Familie is de hele dag druk

Kinderen die iets ouder zijn hebben al een wijdere blik op de wereld. Ze weten al zoveel meer en daarom is het superleuk voor ze om herkenning te zien in Madurodam. Daarnaast kunnen zij er lekker actief bezig zijn. In de familieattractie ‘Nieuw Amsterdam’ ga je terug in de tijd.

Ontzettend interessant om Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw te beleven. Aan de dj-tafel speel je voor even de nieuwe Armin van Buuren en in de haven kunnen de mouwen opgestroopt worden. Je mag containers op schepen zetten net als een echte havenmedewerker. En hoe cool is het om zelf windenergie op te wekken? In Madurodam is zoveel te zien en te beleven dat een dag eigenlijk te kort is.

Met je geliefde of vrienden een leuk dagje uit

Ook voor stelletjes en vrienden is Madurodam een echte aanrader. In het theater zie je op film de indrukwekkende levensloop van oorlogsheld George Maduro. Wat deed hij voor Nederland en waarom is het park naar hem vernoemd? Geniet verder van architectonische hoogtepunten en beleef Amsterdam helemaal in het klein. Een stukje natuur ontdek je bij de vele bloemen. Het is zelfs mogelijk om op de bloemenveiling zelf op bloemen te bieden. Madurodam is een veelzijdig park die ieder jaar ruim 600.000 bezoekers trekt, van jong tot oud.

Meer informatie over leuke uitjes:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen per e-mail toegezonden worden naar info@pretparken.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *