Overijssel en Pretparken

De provincie Overijssel is gelegen in de centraal-oostelijke regio van Nederland. De hoofdstad Zwolle heeft een rijke geschiedenis, maar de stad Enschede spant de kroon als grootste stad van de provincie. Overijssel heeft een aantal pittoreske natuurreservaten, waaronder De Weeribben. Lees hieronder meer over de pretparken in Overijssel en de geschiedenis.

Pretparken in Overijssel en de geschiedenis.

Pretpark Overijssel
(Bron: https://www.slagharen.com/nl/)

Net als meerdere provincies in Nederland heeft Overijssel een rijke geschiedenis. Tijdens de Middeleeuwen was Deventer een van de grootste steden van het land – zelfs groter dan Amsterdam. Door de geschiedenis heen werd de regio geregeerd door veel verschillende landen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Overijssel bezet door het nazi-Duitsland en bevrijd in april 1945, toen de oorlog eindigde.

Steden om te ontdekken in Overijssel.

De historische stad Kampen ligt aan de rivier de IJssel en is de perfecte bestemming voor een dagje uit. De stad heeft meer dan 500 verschillende historische monumenten. De historische poorten van de stad nemen toeristen terug in de tijd. Kampen is ook beroemd om zijn sigaren en zijn tabaksmuseum.

De stad Almelo beschikt over een aantal musea, waaronder het Stadsmuseum van Almelo, waar je de oorsprong van de stad, oud speelgoed en gereedschap uit de jaren 1800 kunt ontdekken. De Grote Kerk werd gebouwd in 1493 en is het oudste gebouw van de stad.

Voor natuurliefhebbers bieden de vele natuurgebieden van de provincie de perfecte achtergrond voor een middagwandeling, kajaktocht of fietstocht. De Weerribben is een van de bekendste reservaten met lange kronkelende rivieren en torenhoge bossen.

Windmolens peperen het landschap en brengen hulde aan de Nederlandse geschiedenis. Loos Hoos en Oomen zijn twee andere prominente natuurgebieden in Overijssel.

Giethoorn, het historische en mooiste dorp van Nederland ligt in de buurt van De Weerribben, waar je het Nederlandse plattelandsleven kunt ervaren. Het drop werd gesticht in 1230 en ligt aan de oevers van een meer.

De pretparken.

Hellendoorn
(Bron: https://www.avonturenpark.nl/)

In Zwolle vind je de pretparken Slagharen en Hellendoorn voor kinderen van alle leeftijden. Voor meer informatie over pretparken in Overijssel kan je terecht bij: https://www.pretparkennederland.nl/overijssel/.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen per e-mail toegezonden worden. Nuttig artikel? Delen stellen wij erg op prijs.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties