Plattegrond Disneyland Parijs

Een bezoek aan een groot attractiepark als Disneyland Parijs verloopt natuurlijk vele malen soepeler wanneer je gebruikmaakt van de plattegrond. Niet alleen loop je zo moeiteloos naar je favoriete attracties, ook weet je eenvoudig het dichtstbijzijnde toilet of restaurant te vinden. Daarnaast kun je met de interactieve plattegrond van beide parken, Disney Village en de Disney hotels op de officiële website van Disneyland Parijs je bezoek van te voren alvast een beetje plannen. Hier is bovendien handige informatie te vinden over alle attracties, shows, parades en restaurants. Dat is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een heleboel voorpret!

De plattegrond van Disneyland Parijs

Plattegrond Disneyland Parijs
(Bron: https://www.disneylandparis.com/nl-nl/plattegronden/)

Bij de entree van het park kun je een grote papieren plattegrond meepakken die je de komende dag(en) door het Disneyland Park zal leiden. Op de kaart worden de verschillende themalanden elk met een andere kleur aangegeven, wat het park direct een stuk overzichtelijker maakt, ook voor kinderen. Wegens de ligging van de ingang begint de dag altijd in Main Street USA, waarvandaan je recht tegen het bekende roze kasteel aanloopt.

Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland

Hiervandaan kun je makkelijk de andere vier werelden bereiken, te weten Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland, die elk een eigen karakter hebben en verschillende doelgroepen aanspreken. De plattegrond van de Walt Disney Studios zit op dezelfde manier in elkaar en is bij de ingang te verkrijgen.

Vind je het maar een gedoe om met zo’n grote, papieren plattegrond door het park te lopen? Je kunt de kaart ook bekijken in de app van Disneyland Parijs. Dankzij de GPS-functie zie je direct je eigen locatie en welke attracties, winkels en restaurants er bij je in de buurt zijn. Daarnaast kun je in de app precies zien hoe lang de wachttijden momenteel zijn bij de verschillende attracties en hoe laat de verschillende shows en parades beginnen. Met de app vind je niet alleen de weg, maar blijf je ook altijd up-to-date!

Waar ligt Disneyland Parijs?

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen stellen we op prijs.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties