Pretpark 0-4 jaar / kleine kinderen

Wil je jouw fascinatie voor de meest spannende achtbanen overbrengen op je stoere kleuter? Lijkt het je wel wat om met je dreumes op zoek te gaan naar een leuke zweefmolen? Oriënteer je dan eerst op leuke pretparken voor kleine kinderen. Maak je het direct de eerste keer te spannend, dan wil je kleine uk de volgende keer misschien niet eens meer mee. Welke pretparken zijn speciaal geschikt voor kinderen van 0-4 jaar?

Pretpark van 0-4 jaar, met kleine kinderen naar het pretpark.

  • Drouwenerzand
Drouwenerzand
(Bron: https://www.drouwenerzand.nl/)

Kinderen tot 3 jaar zijn in ieder geval gratis. Maar belangrijker is dat hier ook voor jonge kinderen leuke attracties te vinden zijn. De Disney Airport is bijvoorbeeld heel geschikt.

Duinoord.

Bij Duinoord vermaken peuters en kleuters zich prima. Met de klimbanen hebben ze niets te maken, want die bevinden zich een heel eind van de speeltuin vandaan. De speeltoestellen zijn in de buurt van het restaurant, dus terwijl jullie genieten van een lekkere cappuccino zijn jullie kinderen druk met zand, klimmen, klauteren en glijden.

  • Park Tivoli

Zowel met droog weer als op een regenachtige dag heel geschikt voor jonge kinderen. Juist zij vermaken zich nog prima in de binnenspeeltuin. Handig op dit pretpark is dat er verschillende attracties zijn waar jonge kinderen zonder begeleiding in mogen. Bijvoorbeeld een aantal draaimolens of de botsauto’s. Lekker springen of een hut bouwen is ook altijd leuk voor jonge kinderen.

Sprookjesbos.

De peuter- en kleuterleeftijd is echt de leeftijd voor sprookjes. Kleine kinderen vinden het geweldig om Assepoester en Doornroosje te ontmoeten in het Sprookjesbos. Veel speeltoestellen zijn ook uitermate geschikt voor juist deze jonge kinderen.

  • Plaswijckpark

Juist de combinatie van 3 verschillende parken maakt dit pretpark zo geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. De concentratie is vaak maar kort, dus als ze uitgekeken zijn bij de speeltoestellen, kunnen jullie met ze naar de dieren. Is ook dat genoeg geweest, dan loop je naar het laatste park om daar heerlijk te picknicken.

Pretpark 0-4 jaar kleine kinderen
(Bron: https://www.pretparkennederland.nl/)

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen stellen we erg op prijs.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties