De Python is een bekende achtbaan in het attractiepark de Efteling. De Python is oorspronkelijk gebouwd in 1981 en in die tijd was de achtbaan erg bijzonder. De attractie heeft namelijk twee loopings, twee kurkentrekkers en één helix. Dit terwijl de meeste achtbanen in die tijd niet ´over de kop´ gingen.

Bekijk hier de attractie bij de Efteling >>

Meer:

De geschiedenis van de Python.

Ook was de attractie in de jaren ´80 de grootste, langste en snelste achtbaan op het vasteland van Europa. Bovendien was de achtbaan ook op locatie in elkaar gelast, terwijl stalen achtbanen vaak in stukken in elkaar gezet worden. Kortom, zeker voor die tijd, een zeer bijzondere attractie!

Voor het eerst een thrill-ride in de Efteling.

De Python was op nog meer vlakken bijzonder: het was namelijk één van de eerste thrill-rides in de Efteling. Hiervoor stond het park bekend om het Sprookjesbos wat vooral leuk was voor de allerkleinsten. De Python was echt gemaakt voor jongeren en deze kwamen dan ook massaal naar het park.

Een ritje in de Python is dan ook echt een belevenis. De Python gaat 29 meter de hoogte in. Vanaf daar maak je een vrije val van 22 meter. Na deze vrije val volgen de twee loopings, de kurkentrekker en de helix. In de helix wordt een actiefoto gemaakt welk de passagier kan kopen. De gehele baan is 750 meter lang en een ritje in de Python duurt ruim twee minuten. Tijdens de rit ervaren de passagiers G-krachten ter waarde van ruim 3,5G.

De Python: vernieuwd en beter dan ooit.

In de bijna veertig jaar dat de attractie bestaat is de Python vaak verbouwd. Zo zijn de treinen van de attractie meerdere keren vervangen en in 2018 is de attractie grondig gerenoveerd. Sommige bochten zijn verbreed en bepaalde stukken van het traject zijn geëgaliseerd. De attractie is hiermee soepeler geworden en een ritje is nu beter dan ooit.

Wat is jouw mening over deze attractie? Praat mee door te reageren.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties