wo. nov 13th, 2019

Waterattracties

Waterattracties zijn niet meer weg te denken in de pretparken. Net als een achtbaan zorgt ook een waterattractie voor spanning en avontuur. Iets waar mensen naar op zoek zijn als ze een dagje uit zijn in een pretpark. Vooral in de zomermaanden neemt de wachttijd bij een waterattractie toe. De meest bekende attracties met water zijn de boomstammen en de rapid rivers. Deze laatste staat ook wel bekend als een ronde boot. Het leuke van deze variant is de onvoorspelbaarheid. Of je komt weer helemaal droog uit de boot of je bent helemaal zeiknat. In dit artikel vind je een overzicht van de vijf grootste waterattracties van pretparken in Nederland.

5 grootste waterattracties in Nederland:

  1. Crazy River in Walibi Holland
  2. Sungai Kalimantan in Avonturenpark Hellendoorn
  3. Djengu River in Attractiepark Toverland
  4. Waterattractie Back Stroke in Attractiepark Toverland
  5. Wild Waterval in Avonturenpark Hellendoorn

Crazy River in Walibi Holland
De allergrootste waterattractie van Nederland. Maar liefst 524 meter lang en een hoogte van 23 meter. De attractie met boomstammen bevat ook draaischijven voor een achterwaartse afdaling.

Sungai Kalimantan in Avonturenpark Hellendoorn
Hellendoorn heeft de langste rapid river van het land. Met een ronde boot vaar je langs een parcours van 480 meter lang. De attractie bezit diverse elementen, zoals: watervallen, een tunnel en stroomversnellingen.

Djengu River in Attractiepark Toverland
In het themagebied de magische vallei staat deze relatief vrij jonge attractie. Er zijn geen enorme hoogteverschillen. Deze rapid river moet over 450 meter zo’n 5,5 meter overbruggen. Het is maar afwachten of je droog aan het einde komt door verschillende watervallen die je passeert.

Waterattractie Back Stroke in Attractiepark Toverland
Dit is de boomstamvariant in Toverland. De baan is 398 meter lang en de attractie bevat twee draaischijven. Dit betekent dat de eerste afdaling achterwaarts gaat. Dat maakt het natuurlijk extra spannend. De rit gaat eerst een stukje door een indoor themagebied en vervolgens naar buiten.

Wild Waterval in Avonturenpark Hellendoorn
Dit is de allereerste boomstambaan van Nederland. In totaal heeft het twee afdalingen, waarvan de eerste ongeveer twee meter is. De tweede is een stuk hoger en gooit de boomstammen zo’n twaalf meter de diepte in.

Nederland kent nog een aantal waterattracties die volgen in deze rij. Daar gaat het ook om boomstammen en rapid rivers. Ze zijn te vinden in Walibi Holland, de Efteling, Attractiepark Slagharen, Attractiepark Duinrell en Drievliet. Hierbij valt op dat de Splash in Duinrell ruimte biedt voor maximaal vier mensen naast elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *