Algemene pretpark informatie
Algemene pretpark informatie

Algemene pretpark informatie

Een bezoekje aan een pretpark is het meest geschikte uitje. Weekend, een studiedag op school of een vakantie? Genoeg Nederlanders vinden het heerlijk om in hun vrije tijd te genieten van een dagje uit. Een pretpark staat meestal hoog op de lijst. En dat is niet zo gek. Hier valt zoveel te beleven voor jong en oud. Het is het meest geschikte uitje voor het hele gezin. In Nederland zijn er ontzettend veel pretparken.

Top 5 pretparken in Nederland:

  1. De Efteling
  2. Attractiepark Duinrell
  3. Attractiepark Slagharen
  4. Walibi Holland
  5. Attractiepark Toverland

De Efteling:

Efteling- Pretparken.nl
Bron: https://www.efteling.com/

Bekend om het grote sprookjesbos waar het ooit mee begon, is de Efteling inmiddels uitgegroeid tot het grootste pretpark in Nederland. Een uniek park midden in de natuur. Door steeds te blijven investeren in nieuwe attracties en de sterke eigen cultuur blijft dit park zeer succesvol. Er is werkelijk voor iedereen wel iets te beleven.

Attractiepark Duinrell
Dit park staat bekend om zijn overzichtelijkheid en variërende attracties. Gelegen tussen groen is er genoeg te doen voor alle leeftijden. Een grote trekpleister is het Tikibad. Dit zwembad heeft maar liefst 16 unieke en spectaculaire glijbanen.

Attractiepark Slagharen

Veel Nederlanders kennen dit park nog als Ponypark Slagharen. Maar van pony’s, en andere dieren, is allang geen sprake meer. Er was geen ruimte meer voor in de toekomstplannen van het park. Tegenwoordig bezit attractiepark Slagharen maar liefst 30 attracties en geeft het mooie shows. Uniek aan dit park is de Miracle of Lights: een lichtjesparade met daarna een groot avondspektakel.

Walibi Holland
Een park wat al vele namen heeft gedragen. Ooit begon het als de Flevohof, daarna werd het Walibi Flevo, Six Flags Holland, Walibi World en nu dan Walibi Holland. In al die tijd werd het park steeds ‘spannender’. Nu staat het bekend om de vele achtbanen en ‘thrill rides’. Voor echte waaghalzen een heerlijk park.

Attractiepark Toverland

Toverland - Pretparken.nl
Bron: https://www.toverland.com/

Toverland heeft vooral veel betoverende attracties. Met themagebieden als Port Laguna en Avalon stap je in een wereld vol avontuur, shows en spectaculaire attracties. Jong en oud kunnen hier een magisch mooie dag beleven. Vanaf Utrecht ben je al binnen 1,5 uur rijden in attractiepark Toverland.

Hoe heerlijk kan het zijn, een dagje naar het pretpark met het hele gezin. Je kinderen amuseren zich de hele dag met alle attracties en speelattributen die in het park zijn geplaatst en jij neemt een goed boek mee en kunt de hele dag lezen.

Of je houdt natuurlijk ook enorm veel van snelle achtbanen, spectaculaire waterbanen en ronddraaiende molens. Plezier voor iedereen is dus sowieso gegarandeerd. In Nederland, maar ook relatief goed bereikbaar in Duitsland en België vinden we verschillende pretparken, welke enorm verschillend zijn. Heb je nog kleine kinderen, zoek dan voordat je gaat wel even uit of ze überhaupt in de attracties mogen die het park te bieden heeft, anderzijds houden je kinderen niet van snelle achtbanen? Kies dan een park wat beter bij hun wensen past.

Bespaar op toegangskaartjes.

Dat een dagje pretpark best een dure aangelegenheid kan zijn voor gezinnen is algemeen bekend. Echter zijn er flink wat mogelijkheden om te besparen op de kosten. Jaarlijks is er een actie bij de Albert Heijn waarmee je kunt sparen voor korting op de entree bij de Efteling. Via Websites zoals vakantieveilingen kun je vaak bieden op entreetickets en zal je gegarandeerd goedkoper uit zijn dan wanneer je de tickets aan de kassa bij het park koopt.

Eveneens is het aan te raden om uit te kijken naar Wowdeals, Social deals en acties via de website van Travelbird. Spaar je airmiles? Deze kun je ook gebruiken voor korting op de entreeprijs van diverse parken.
Eveneens is het eten in pretparken ontzettend duur, indien je budget laag is kun je ervoor kiezen om broodjes en drank van thuis mee te nemen.

Vervoer naar een pretpark.

Pretparken in Nederland zijn over het algemeen goed bereikbaar per trein en auto. Bedenk wel dat parkeren bij het park ook steeds duurder wordt. Vaak zijn er speciale treinkaartjes te koop in combi met een entreeticket. Wellicht dat dit ook voor jouw gezin een leuke optie is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties