Pretpark Duinrell

Pretpark Duinrell is een superleuk park voor het hele gezin. Met ruim 40 attracties heeft het voor iedere leeftijd wat te bieden. Het park ligt in Wassenaar en is mooi opgezet in het groen. De loopafstand tussen de attracties is niet te lang en naast het pretpark kun je ook nog eens lekker zwemmen in het Tikibad. Maar liefst 16 unieke glijbanen zorgen voor ontzettend veel waterpret.

Bekijk hier alle informatie >>

Meer:

Leuke informatie over het pretpark Duinrell

Pretpark Duinrell
(Bron: https://www.duinrell.nl/)

Van jong tot oud plezier
Wie met het gezin een dagje Duinrell doet, zal iedereen tevreden kunnen stellen. Het attractiepark heeft de attracties namelijk ingedeeld voor diverse doelgroepen en is daarom zeer aantrekkelijk. Er wordt onderscheid gemaakt in:

 • De kleintjes
 • De hele familie
 • De waaghalzen

Genoeg avontuur voor kleine kids!

De allerkleinsten mogen in verband met hun lengte meestal nog niet in alle attracties. Bovendien zijn die vaak ook nog veel te spannend voor hen. Maar Duinrell biedt voor de ukkies zoveel ander leuk vermaak. Fietsen op grote hoogte in de monorail, een rondje met de trein, spelen in de ballenzee of langs de sprookjes wandelen in wonderland.

Maar ook een rondje in het kikkerrad is spectaculair en wat dacht je van snelle actie in de kikkerachtbaan. Tussendoor is er voldoende gelegenheid om te spelen in de speeltuin met hoge glijbaantoren. Het is nog maar een kleine greep uit het grote aanbod. Zij zullen ’s avonds moe, maar zeer voldaan het park verlaten.

Plezier met de hele familie!

Met de hele familie is het natuurlijk dikke pret in de botsboten, lekker zweven in de aqua swing of een snelle afdaling op een waterslee. Ieder jaar vindt er in de zomer een spectaculaire zomershow plaats en is de katapulten heerlijk verkoelend met warm weer. Als een kikker schiet je over het water. Zin om even lekker te schommelen? Stap dan met zijn allen in het schommelschip. In dit leuke en gezellige familiepretpark is het feest voor iedereen.

Durf jij het aan?

Voor de echte waaghalzen draait het natuurlijk om ‘snel’ en ‘over de kop’. Zij willen actie en kunnen hun hart ophalen bij de Falcon. Deze achtbaan met duikvlucht en looping laat iedereen gillen. Maar ook de Dragonfly bezorgt kriebels in je buik. Deze achtbaan raast vliegensvlug tussen de bomen door.

Nog steeds niet genoeg actie? Stap in de Mad Mill en twist en tol op grote hoogte. Wie dan nog even in de Wild Wings stapt is daarna toch echt even toe aan een pauze. Geniet op diverse locaties van lekker eten en een drankje. Een dag Duinrell zal je niet snel vergeten.

Attractiepark Duinrell is één van de oudste en populairste pretparken van Nederland. Gelegen in Wassenaar opent het complex al sinds 1935 zijn deuren en beschikt het over een eigen camping. Sindsdien zijn er stelselmatig attracties bij gekomen. De grote trekpleister van Duinrell is ongetwijfeld het ontzettend knap gemaakte Tikibad. Hier moet wel apart voor betaald worden al is het grote buitenbad toegankelijk vanuit het park zelf.

Bekijk hier alle informatie >>

De attracties

Duinrell beschikt vandaag de dag over zowat 40 attracties voor alle leeftijden. De mascotte is Rick de Kikker die in het leven werd geroepen als ondersteuning voor de slogan “Duinrell, daar kikker je van op”.

De meeste bezoekers kiezen voor een dagje of een paar dagen camping gecombineerd met de vele leuke attracties binnen het park. Om maar een paar populaire attracties op te sommen:

 • De razendsnelle Falcon
 • De bruisende Waterspin
 • Familieachtbaan Dragonfly
 • Indoorspeeltuin Rick’s Fun Factory
 • Het Tikibad

Duinrell mikt dan ook vooral op een goede mix en profileert zichzelf als het park bij uitstek voor familieplezier. Voor de allerkleinsten zijn er tal van leuke kindershows en de overdekte waterspeeltuin Playa voor kinderen tot 12 jaar. Verblijf je in het vakantiepark? Dan krijg je van april tot en met oktober gratis toegang tot het pretpark zelf en krijg je twee uur gratis toegang tot het Tikibad.

Het mag dan ook gezegd worden dat er tal van arrangementen te boeken zijn voor een dagje of weekendje Duinrell. Al bij al is het een uniek concept en een uniek park in het Nederlandse landschap der pretparken.

Het Tikibad

Tikibad
Bron: https://www.duinrell.nl/

In het Tikibad vind je 16 unieke glijbanen. Durf jij ze zonder uitzondering te nemen? Ze zijn niet allemaal even spannend hoor, dus er is hier waterpret voor de hele familie.

Voor zowel angsthazen als echte waaghalzen. Waterpark Playa is ideaal voor de wat kleinere kinderen. Welke glijbanen zijn er zoal:

 • Cycloon; te vergelijken met een grote trechter. Je loopt eerst omhoog en dan ga je via een glijbaan hard omlaag totdat je in de trechter terechtkomt. Je tolt hier een aantal keren rond en dan belandt je in het opvangbad. Wil je eerst eens kijken of dit wel wat voor je is, kijk dan een poosje in de zogenaamde catwalk.
 • Moonlight; op een tweepersoonsband glijd je door een donkere buis. Het enige licht dat je ziet komt van de sterren. Je moet dus maar afwachten waar je terecht komt en watervallen zie je dus ook echt niet aankomen.
 • Tyfoon; voel de G-krachten!
 • Blauwe haai; vooral lekker lang glijden. Dit is een van de eerste 2 glijbanen van dit zwembad. Leuk voor de hele familie. De lengte is 110 meter.

In Wassenaar

Duinrell
Bron: https://www.duinrell.nl/attractiepark/attracties

Een greep uit het enorme aantal attracties:

 • Splash; je zit in een boot en valt dan met een hoge snelheid omlaag. Een geweldige waterachtbaan. Droog blijven is niet gegarandeerd.
 • Wild Wings; nu mag je zelf stuntvliegen. Kijk jij ook altijd vol bewondering naar de vliegtuigen tijdens een airshow? Nu mag je zelf de stuntpiloot zijn. Stap in 1 van de 12 vliegtuigjes en op 22 meter hoogte maak je een roll. Een onvergetelijke zweefvlucht.

Meer over het pretpark:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle attracties

 1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

 2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.