Attracties Disneyland Parijs
Attracties Disneyland Parijs

Disneyland Parijs attracties

In Disneyland Parijs komen dromen van jong en oud uit! Het pretpark heeft heel wat betoverende en spannende attracties te bieden met gegarandeerd pret voor de hele familie. Disneyland Parijs bestaat uit twee parken: Walt Disney Studio’s Park en Disneyland Park. Ieder park en de bijhorende gebieden hebben hun eigen thema’s en enkele topattracties die zeker een ritje waard zijn. Lees hieronder verder over de attracties die er te ervaren zijn bij het pretpark.

Bekijk hier de attracties en het onderhoud.

De attracties in het pretpark.

Disneyland Parijs attracties
Bron: https://www.disneylandparis.com/nl-nl/attracties/

Walt Disney Studio’s Park
Hier ontdek je de grootste geheimen achter de mooiste scènes uit Disney films en tv-reeksen. In de Toon Studio beleef je hoe de animatie tot leven komt en in Backlot ontdek je de meest fantastische effecten.

Spannende attracties

Maar dit deel van Disneyland heeft ook wat spannende attracties te bieden, denk maar aan Rock ‘n Roller Coaster Starring Aerosmith en The Twilight Zone Tower of Terror. Kippenvel verzekerd!

De magie van Disneyland Park
Het Disneyland Park is opgedeeld in 5 verschillende themagebieden, waarin sprookjes altijd de hoofdrol spelen.

Fantasierijk Fantasyland

Hier beleef je de echte Disney magie, leuk voor de allerjongsten maar ook voor de alleroudsten. Je vindt er attracties die gebaseerd zijn op de meest magische Disney films, zoals Peter Pan’s Flight. Wat je zeker niet mag missen is de ontspannende bootreis in It’s a Small World met het bijhorende onvergetelijke liedje.

Avontuurlijk Adventureland

De plek voor de meest stoere jongens en meisjes waar iedereen een held is. Ontdek hier zeker de attractie van Pirates of the Carribean en Indiana Jones and the Temple of Peril.

Marcheren in Main Street U.S.A.
Geen wilde of magische attracties hier, maar wel gezellige winkels en boetiekjes waar je alles van Disney kan shoppen. Je kan hier ook terecht in één van de café’s of restaurantjes voor een lekker hapje en drankje.

Fantastisch Frontierland

In Frontierland beleef je de goede oude tijden van het Wilde Westen. Hier moet je echt in de Big Thunder Mountain, een machtige achtbaan, hebben gezeten. Je racet er tussen de bergen en onder het meer. Wie meer van griezelen houdt dan van overkop gaan, moet zeker een bezoekje brengen aan het spookhuis The Phantom Manor.

Duiken in de toekomst in Discoveryland
Voor alle ruimtefanaten en science fiction fans bestaat er Discoveryland. Hier mag je zeker Space Mountain: Mission 2 niet missen, waarin je voelt hoe het is om te worden afgeschoten als een raket.

Attracties Disneyland Parijs

Als je een reis naar Disneyland Parijs plant, moet je een strategie voor de attracties bedenken, want het zijn er zodanig veel. Tenzij je een weekend of langer boekt en meer tijd hebt. Hieronder word je alvast geholpen met enkele topattracties.

De eerste van de twee themaparken in Disneyland Parijs opende in 1992 naast verschillende hotels en een winkelwijk, allemaal onder de naam Euro Disney Resort. Het park zelf stond bekend als Euro Disneyland en na een paar jaar te weinig verwachtingen te hebben gewekt van zowel opkomst als winst, werd het hele complex hernoemd naar Disneyland Parijs.

De financiële ellende werd grotendeels opgelost door het toevoegen van een aantal hoogstaande attracties, waaronder een prachtig en uniek herontwerp van de iconische Space Mountain-achtbaan van Disney. Na een grondige renovatie die bijna elk deel van het park heeft getroffen, is Disneyland Parijs verfrissend en jeugdig geworden. Ga je er voor het eerst naartoe, dan vind je hieronder alle unieke attracties die je nodig hebt om prioriteiten te stellen.

Topattracties eerste themapark Disneyland Parijs

 • Indiana Jones Adventure: Temple of the Forbidden Eye
 • Le Château de la Belle au Bois Dormant
 • La Tanière du Dragon
 • Alice’s Curious Labyrinth
 • The Old Mill
 • Les Mystères du Nautilus
 • Adventure Isle
 • Splash Mountain
 • Pirates of the Caribbean
 • Haunted Mansion
 • Mr. Toad’s Wild Ride
 • Space Mountain
 • Big Thunder Mountain Railroad
 • Matterhorn Bobsleds
 • Peter Pan’s Flight
 • Star Wars: Galaxy’s Edge
Topattracties tweede themapark: Walt Disney Studios Park

In 2002 opende Disneyland het Walt Disney Studios Park, een tweede themapark met een filmstudio vergelijkbaar met de Hollywood Studios in Walt Disney World. Terwijl bekende favorieten zoals The Twilight Zone Tower of Terror en de achtbaan Rock ‘n’ met Aerosmith als de belangrijkste attracties dienen, is de rest van het park gevuld met nog meer andere leuke attracties en shows.

 • Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy
 • Studio Tram Tour: Behind the Magic
 • Stunt show
 • Armageddon—Les Effets Speciaux

Heb je een vraag, wil je een correctie doorvoeren of een opmerking plaatsen? Vul dan hieronder het formulier in. Vond je dit artikel nuttig? Van delen worden wij natuurlijk helemaal blij.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke attracties

Share the joy

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties

Laatste reacties