Parkeren Efteling

Efteling parkeren

Parkeren bij een pretpark is vaak een van de grootste uitdagingen. Vele parken hebben geen eigen parkeerplaats waardoor je op zoek moet gaan naar een parkeerplaats ergens in de buurt van het pretpark, en sommige parken hebben een zeer kleine parkeerplaats die niet alle bezoekers kunnen opvangen. Bij de Efteling is er een ruime eigen parkeerplaats aangelegd dat voldoende ruimte biedt voor het aantal bezoekers dat met de auto komt. Lees hieronder verder over het parkeren bij de Efteling.

Efteling

Bekijk hier alle informatie >>

 • Het grootste en leukste attractiepark van NL

 • Vele bijzondere attracties

 • Verschillende shows

 • Tal van bijzondere overnachtingen


 • Bekijk hier de prijzen >>

Parkeer Promenade

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=fPuJsgDHBek)

Het parkeren bij de Efteling.

Efteling parkeren
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/informatie/parkeren

Let wel op een aantal zaken bij het parkeren bij de Efteling:

 • De kosten
 • Brengen en ophalen
 • Parkeren als verblijfsgast

Als gast van het park die graag een gezellig dagje uit wil kan ervoor kiezen om op de hoofd parkeerplaats van de Efteling te parkeren.

Hoofdparkeerplaats van de Efteling

Deze hoofdparkeerplaats bevindt zich bij de hoofdingang van het park. Deze parkeerplaats biedt voldoende ruimte voor alle gasten die met de auto komen. Er kan hier een dagkaart worden gekocht voor 10 euro. Touringcars kunnen er gratis parkeren en ook kun je er je elektrische auto tegen betaling opladen. Spreek een van de parkeerwachters aan om je naar de juiste plaats te verwijzen.

Brengen en ophalen, wat is er mogelijk?

Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je niet van plan bent om zelf naar het park toe te gaan. Bijvoorbeeld wanneer je iemand wil brengen of ophalen van het park. Er is een speciaal terrein die hiervoor geschikt is. Er is ook rekening gehouden met gasten in een rolstoel. Deze kunnen makkelijk worden opgehaald en afgezet dichtbij Bosrijk.

Tot slot heb je natuurlijk ook nog de gasten die verblijven in een van de drie verblijfsaccommodaties. Deze kunnen gratis parkeren bij de accommodatie waar zij verblijven. Ook kunnen zij hun elektrische auto gratis opladen mits zij hun eigen laadkabel meebrengen. De verblijfsaccommodaties liggen zo dichtbij het park, dat het mogelijk is om vanaf de accommodatie te lopen of door middel van een treintje vervoerd te worden naar het park.

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Vd vlies schreef:

  Parkeren bij de Efteling is prima maar zie maar weer weg te komen! Staan al een uur stil in de rij om de parking te verlaten.

Alle attracties

 1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

 2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.