Mooiste achtbanen van Nederland

Nederland is een land van attractie- en pretparken. Nergens ter wereld vind je een grotere concentratie aan pretparken en natuurlijk pakt elk park uit met eigen thema’s en een eigen aankleding. Waar de kinderen bij bosjes vallen voor sprookjesthema’s en magie zijn de wat oudere kinderen en volwassenen natuurlijk verzot op achtbanen. Naast lekker snel moet een achtbaan echter ook leuk om te zien zijn voor je van een totaalpakket kunt spreken. Dus wat zijn eigenlijk de mooiste achtbanen van Nederland?

De mooiste achtbanen van Nederland | Speed of Sound in Walibi

Speed of sound
(Bron: Walibi.nl)

De Speed of Sound is wat je een echte familie achtbaan kunt noemen en kan je terugvinden in Walibi Holland. Het is een relatief snelle achtbaan die achteruit gaat, over de kop gaat en een leuke aankleding heeft. Voor volwassenen misschien net iets te min, maar wel echt een topper voor jongere kinderen.

Joris en de Draak in de Efteling

Joris en de Draak krijgt een vermelding omdat het gewoon een ontzettend leuk concept is: een race in een achtbaan. Is het prachtig aangekleed? Niet per se, maar de spanning is te snijden en dat is ook al veel waard.

Baron 1898 in de Efteling

In de Efteling kan je de enige dive-coaster van de hele Benelux terugvinden. De Baron 1898 krijgt dus sowieso al de nodige punten voor originaliteit en spanning. Bovendien is ook de aankleding en het thema niet verkeerd. Lekker snel, lekker mooi: zo hoort het.

Lost Gravity in Walibi Holland

De Lost Gravity is een waanzinnige achtbaan en een unicum. Het is immers een compleet nieuw model van achtbaan en de enige in zijn soort. Het thema is een meteorietinslag die ervoor heeft gezorgd dat de zwaartekracht verdwenen is. Het decor van de baan is prachtig in elkaar gestoken en geeft een visuele ervaring mee om u tegen te zeggen.

Goliath in Walbi Holland

De Goliath scoort zijn punten niet uit een waanzinnig design, maar omdat je op zijn hoogste punt het hele park en de omgeving te zien krijgt. Toch wel een wow-effect.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle attracties

  1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

  2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.