De Vliegende Hollander is één van de bekendste en populairste attracties in de Efteling en opende zijn deuren op 1 april 2007. Het is een combinatie van een walktrough, darkride en watercoaster die fel gethematiseerd is en een eigen verhaallijn heeft. De attractie vind je terug in het Ruigrijk en het verhaal handelt over het gelijknamige spookschip waar al tal van legendes over zijn verteld doorheen de geschiedenis.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

Het verhaal van de Vliegende Hollander

De verhaallijn gaat over de succesvolle kapitein Willen Van der Decken. De man verdient goed geld met de handel en leeft in een prachtig huis op de stadswal. Hij heeft echter ook een duistere kant als plunderaar van schepen en dorpen. Het geld dat hij hiermee wint verstopt hij in de schatkamer onder zijn huis. Voor de attractie werd een kleine havenstadje uit de Gouden Eeuw nagebouwd met wat huisjes, een pleintje en een vuurtoren.

Als bezoeker stap je het grote herenhuis van de kapitein in waar je langzaam maar zeker de duistere kant van de kapitein leert kennen. Door verschillende smokkelgangen en prachtig opgebouwde ruimtes kom je uiteindelijk bij een gezellig haventje waar je een sloep instapt. Die sloep komt op de open zee de legendarische De Vliegende Hollander tegen en het avontuur begint nu pas echt.

Het concept van de attractie.

De Vliegende Hollander is een mix van verschillende concepten. Het is een waterattractie waarin je niet nat gaat worden, een walkthrough met heel wat mysterie en een rasechte darkride. De Vliegende Hollander is een technisch indrukwekkende attractie met veel speciale effecten. Al bij al is het een attractie die geschikt is voor het hele gezin en bovendien leuk aangekleed is. Een fantastisch totaalconcept waar je zeker geen spijt van krijgt. Hier nog de technische fiche:

  • Constructeur: KumbaK Coasters
  • Max. snelheid: 70 km/u
  • Lengte: 420 meter
  • Hoogte: 22,5 meter
  • Duur van de rit: 3 minuten en 45 seconden
  • Capaciteit: 2000 mensen per uur

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties