Efteling theater
Efteling theater

Efteling theater

Het Efteling Theater is een theatergebouw aan de rand van de Efteling vlak bij het Huis van de Vijf Zintuigen, het markante entreegebouw van de Efteling. Het gebouw is expres aan de rand van het park bij het parkeerterrein gebouwd, zodat het als een onafhankelijk van het park zijnde theater kan opereren. Er worden ook wel parkshows opgevoerd, maar voor een grote theatershow moeten er apparte entreekaarten gekocht worden. Er worden in het Efteling Theater dan ook grote musicalproducties opgevoerd en is het theater groot genoeg voor het organiseren van grote evenementen.

Efteling

Bekijk hier alle informatie >>

  • Het grootste en leukste attractiepark van NL

  • Vele bijzondere attracties

  • Verschillende shows

  • Tal van bijzondere overnachtingen


  • Bekijk hier de prijzen >>

Theaters in de Efteling

Het Efteling Theater is een volwaardig zelfstandig theater, maar de Efteling heeft in het verleden ook andere theaters in het park gehad. Op het Carrouselplein was in het Carrouselpaleis het Victoriaans theater gevestigd. Dit was een kleinschalig opgezet theater dat in 1972 werd geopend.

De grotere shows

Toen grotere shows in de jaren 90 een vast onderdeel in de Efteling werden, voldeed het Victoriaans Theater niet meer. Het verouderde zwembad van de Efteling dat al

Het Efteling theater
Bron: https://www.efteling.com/nl/theater

enkele jaren gesloten was, werd omgebouwd tot een theater. Ondertussen werden plannen gemaakt voor de bouw van een groot nieuw theater.

Het theater in het oude zwembad deed 8 jaar dienst, totdat het Efteling Theater in 2002 geopend werd. De eerste vijf jaar van zijn bestaan was het theater met het park verbonden, maar vanaf 2008 werd definitief gekozen om onafhankelijk van de Efteling te staan en werd de naam veranderd in Theater de Efteling. Echter de oude naam keerde weer terug in 2012.

Het theater en de voorstellingen.

Het theater ziet er aan de buitenkant uit als een oud Victoriaans paleis met romantische torentjes en ornamenten in barokstijl. Er is een grote foyer met een trappenhal dat naar de theaterzaal leidt. Deze zaal biedt plaats aan 1.100 personen. Met de start in 2008 van de musical The Sound of Music, debuteerde het Efteling Theater als een zelfstandig theater. In de loop der jaren hebben er al vele voorstellingen plaatsgevonden van vooral familie- en kindermusicals.

Wij wensen je veel plezier met het bezoeken van het theater.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle attracties

  1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

  2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.