Het grote meer in het midden van de Efteling is perfect voor een korte ontspannende boottocht. Of misschien wel een (romantische) picknick op het water? Stap in een van de boten van de Gondoletta en laat je afdrijven. Tijdens het bootje varen, kun je de kleurrijke bloemen van de Efteling bewonderen en er zijn ook veel dieren te zien. Wist je trouwens dat de planten en bomen rondom het meer er zijn geplant om meer dieren naar de Efteling te lokken? Spring aan boord en kijk goed! Is dat niet een …? En wat is dat daar …?

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

De Gondoletta attractie

De Gondoletta is een boottocht met 40 boten die op een automatisch vaarsysteem werken. Deze attractie werd geïntroduceerd in 1981 en kwam er als test voor de Fata Morgana. Omdat heel wat bezoekers gek leken van de Gondoletta, werd de attractie behouden. De boottocht telt een afstand van één kilometer en duurt ongeveer 20 minuten.

Zelfs als je de Efteling bezoekt voor de meer spannende attracties, is het nog steeds de moeite waard om een boottocht in de Gondoletta te maken. De Efteling is een groot park en na zoveel wandelen, is de Gondoletta een geweldig manier om te ontspannen. Dit om volgende redenen:

  • Het vaarsysteem is iets dat je nog nooit eerder hebt gezien. De Gondoletta-boten zien eruit alsof ze zich alleen bewegen rond een groot meer. Er is een gigantische draaiende schijf waarmee de boten automatisch aanmeren. Aan de voorkant van elke boot kun je, als je goed kijkt, een klein beetje van de kabel zien die aan elke boot is bevestigd en de boot naar voren trekt. Alleen dit al is een prachtig systeem om te bekijken!
  • Elke boot heeft zes zitplaatsen
    Je bent aangenaam verrast over de duur en afstand van de attractie
  • De Gondoletta neemt je mee onder bruggen, door een kanaal en naar het midden van het meer
  • Vanop het meer heb je een geweldig uitzicht op de prachtig onderhouden natuur van het park en een aantal attracties, zoals Symbolica en Baron 1898

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties