Baron 1898 is een achtbaan in de Efteling die in 2015 is geopend. Het is niet zomaar een achtbaan, maar een zogenaamde duikachtbaan, waarbij je loodrecht verticaal naar beneden afdaalt. De gehele attractie is gerelateerd aan het thema van de Nederlandse steenkoolmijnen. Wel gaat het verhaal over een goudmijn en de Baron Hooghmoed. Als een bezoeker van de attractie wordt je een kompel van deze Baron om goud te zoeken, maar zullen de witte wieven, die het goud bewaken er alles aan doen om dit te voorkomen. Dit doen zij onder andere door de afdaling naar de goudmijn te saboteren door het touw van de mijnlift te laten knappen als je net bovenaan de schacht hangt.

De Baron 1898 in de Efteling.

De attractie begint met een voorshow. Een medewerker van de Efteling laat 36 personen per keer toe en verdeeld de groep in twee groepen van 18 personen. De eerste voorshow begint in de kleedruimte voor de mijnwerkers. Hier wordt je verteld dat er goud op je ligt te wachten en je heel rijk kunt worden, maar dan verschijnen de witte wieven die je juist weer waarschuwen niet naar beneden af te dalen.

Vervolgens loop je naar de tweede voorshow in het loonlokaal waar de mijnwerkers hun loonzakjes konden afhalen. Hier is een deur waar je doorheen gaat en je bij de treintjes uitkomt.

30 meter de hoogte in!

Eenmaal in het treintje plaatsgenomen wordt het treintje razendsnel 30 meter de hoogte ingenomen. Daarna blijft het treintje enkele seconden hangen en kijk je 35 meter de diepte in. Daarna volgt de vloek van de witte wieven. De kabel wordt gebroken en het treintje val 37,5 meter naar beneden, waarna het treintje direct een mijnschacht inrijdt, maakt een halve looping en een halve kurkentrekker.

Daarna gaat het treintje over de kop en blijf je luttele seconden op de kop hangen. Er volgt nog een kurkentrekker en een scherpe spiraal en de rit is over.

Het verhaal achter de Efteling:

Het Melkhuysje, achter de attractie.

Gerelateerd aan Baron 1898 is het Melkhuysje dat achter de attractie staat. Dit is een horecapunt waar pizza’s en mijnshakes, een soort van milkshakes worden verkocht. Het was voor mijnwerkers in het verleden de gewoonte om na terugkomst uit de mijn, melk te drinken.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties