Joris en de Draak, vliegend door de bochten. Met een denderende snelheid van 75 kilometer per uur, vlieg jij door de bochten. Als je naast je kijkt zie je de andere karretjes voorbij schieten. Wie gaan er winnen? Het rode of het blauwe team? In jouw ooghoek zie je ook nog een draak vuur spugen en voor je het weet ben je weer aan het einde van de rit. Wat een belevenis! Lees hieronder verder over de legende en nog veel meer over deze unieke attractie in de Efteling.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

De legende van Joris en de Draak

Hoewel de Joris en de Draak natuurlijk vooral een spannende belevenis is, schuilt er een ware legende achter de achtbaan. Joris en de Draak gaat over een land waar in een draak voor veel ellende zorgt. Als de boel uit de hand dreigt te lopen gaat Joris de strijd aan. Natuurlijk verslaat Joris de draak en kan het land weer in vrede verder leven.

Feitjes over de attractie

Joris en de Draak is in 2010 geopend voor publiek. Op de plek waar de achtbaan staat, stond jaren lang de houten achtbaan de Pegasus. Dit heeft de makers geïnspireerd om ook deze achtbaan van hout te maken. Leuke feitjes over Joris en de Draak zijn:

  • De ontwerper van de achtbaan, Karel Willemsen, ontwierp ook de Vliegende Hollander.
  • In de bochten gaat de Joris en de Draak maar liefst 75 kilometer per uur.
  • Zowel de rode als de blauwe baan zijn 810 meter lang.
  • De vuur spugende draak is maar liefst 9 meter hoog en spuugt vuur op het moment dat het blauwe (water) karretje langs raast. De rode (vuur) karretjes worden door de draak gehinderd doordat hij met zijn staart op het water slaat.
  • De achtbaan heeft maar liefst 13 miljoen euro gekost.

Kortom: een bijzonder spannend achtbaan waar je een keer in gezeten moet hebben om te ervaren hoe snel en spectaculair de rit is. Vergeet niet te bukken als de draak vuur spuugt!

 

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • […] Natuurlijk zijn er ook attracties die voor volwassenen en wat oudere kinderen leuk zijn zoals Joris en de Draak. Houd wel rekening met drukte. Tijdens de vakanties trekken mensen erop uit, dus de kans is groot […]

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties