Honden Efteling
Honden Efteling

Honden Efteling

Honden meenemen naar de Efteling? Zoals in vele parken geldt mag je ook naar de Efteling geen honden meenemen. Tenminste, honden hebben geen toegang tot het park. Natuurlijk zijn hier wel uitzonderingen in als je het bijvoorbeeld hebt over geleidehonden of hulphonden. De Efteling biedt wel oplossingen voor de honden die mee worden gebracht naar het park. Lees hieronder meer over het meenemen van een hond naar de Efteling.

Efteling

Bekijk hier alle informatie >>

 • Het grootste en leukste attractiepark van NL

 • Vele bijzondere attracties

 • Verschillende shows

 • Tal van bijzondere overnachtingen


 • Bekijk hier de prijzen >>

Met de hond naar de Efteling?

Honden in de Efteling
Bron: https://www.pretparkennederland.nl/honden-efteling/

Waar moet je op letten als je besluit je favoriete huisdier mee te nemen naar de Efteling? Hierbij enkele tips:

 • Geleidehonden
 • Gratis kennel
 • Niet in de auto!!

Geleidehonden mogen worden meegenomen naar het park. Deze mogen vervolgens ook worden meegenomen naar de restaurants en winkels.

Houd er wel rekening mee dat deze honden niet mogen worden meegenomen in elke attractie. De reden hiervoor is omdat niet alle attracties geschikt zijn voor honden. Bij sommige attracties wordt er namelijk gebruik gemaakt van transportsystemen die niet veilig zijn voor honden. Het is dan wel mogelijk dat de begeleider van de hond in dit soort attracties gaat. De hond moet dan buiten blijven wachten met een andere begeleider.

Geleidehonden

Honden die niet fungeren als geleidehond kunnen ook mee worden genomen naar de Efteling. Ze mogen alleen het park niet in. Zij kunnen worden opgevangen in de gratis kennel die gelegen is bij de hoofdingang van het park. Hier zal er op de hond worden gelet terwijl jij geniet van een heerlijk dagje Efteling.

Houd er wel rekening mee dat de hond hier niet wordt gevoerd en ook niet wordt uitgelaten. Hier moet je zelf zorg voor dragen. Neem je eigen speeltjes of kleedje mee om het je hond zo prettig mogelijk te maken tijdens zijn verblijf in de kennel.

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Goedele Bocken schreef:

  Mijn man is deels rolstoelgebonden en hebben een jonge hond in opleiding met als bedoeling als begeleidende hond voor mijn man. Kan deze mee naar de Efteling?
  Is er een pas voor rolstoelpatienten?

  Mvg,

  Goedele

Alle attracties

 1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

 2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.