Nieuwe achtbaan Efteling

Groot nieuws vanuit de Efteling. Er komt een nieuwe achtbaan! Een nieuw stuk grond van drie hectare gaat ruimte bieden aan deze nieuwe attractie en een aantal kleinere attracties. De achtbaan komt in de plaats van de Bob. Achtbanen zoals de Bob worden niet meer geleverd. Dat gegeven en aanpassingen voor de toekomst hebben ervoor gezorgd dat de Efteling een nieuw alternatief heeft bedacht.

Efteling

Bekijk hier alle informatie >>

  • Het grootste en leukste attractiepark van NL

  • Vele bijzondere attracties

  • Verschillende shows

  • Tal van bijzondere overnachtingen


  • Bekijk hier de prijzen >>

Verschillende achtbanen in de Efteling:

Nieuwe achtbaan Efteling
(Bron: Efteling.com)

De Efteling mag met recht wel het mooiste en grootste pretpark van Nederland genoemd worden. Ze blijven ontwikkelen en bieden voor het hele gezin variërende attracties aan. Uiteraard hoort een achtbaan helemaal thuis in een pretpark. De nieuwe variant wordt de zevende op rij, na:

In dit rijtje zal de Bob dus plaats gaan maken voor een nieuwe achtbaan. De Bob heeft ruim 34 jaar dienst gedaan en voor veel plezier gezorgd bij jong en oud. De attractie is altijd heel erg populair geweest. Juist ook omdat dit vaak voor kleine kinderen de eerste achtbaanbeleving is.

Zolang de Efteling de veiligheid en het comfort kan garanderen, blijft de baan nog even open. Maar zoals gezegd is de langste tijd van deze attractie voorbij. Gelukkig wacht er een nieuw avontuur.

Achtbaan Max & Moritz:

Twee kwajongens; dat zijn Max & Moritz. Ze zijn bekend door een Duits beeldgedicht uit 1865. De twee halen streken uit waardoor ze het dorp onveilig maken. De Efteling laat zich hierdoor inspireren bij het maken van de nieuwe attractie. De verwachting is dat de bouw in september 2019 zal starten.

De achtbaan Max & Moritz is geschikt voor de hele familie. Het wordt een dubbele achtbaan, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. Je moet wel 1 meter of groter zijn om in deze spannende en leuke achtbaan te stappen. In het voorjaar van 2020 hoopt de Efteling de attractie te openen.

Het laatste nieuws: https://www.efteling.com/nl/blog/nieuws/20181009-nieuwe-achtbaan-max-en-moritz-vervangt-bob

Voor meer informatie verwijzen wij je naar de website van het pretpark zelf. 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle attracties

  1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

  2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.