Efteling plattegrond
Efteling plattegrond

Efteling plattegrond

Met een groot park als de Efteling is een plattegrond natuurlijk wel gewenst. Mensen die er wat vaker komen, kennen het park misschien wel uit hun hoofd maar als je er net nieuw komt, dan zul je vast wel verlangen naar een duidelijke plattegrond. De Efteling heeft zo’n platte grond dan ook gemaakt. Hierop zijn de attracties die er in het park te vinden zijn duidelijk te zien. De plattegrond is op verschillende borden in het park te vinden maar natuurlijk kun je ook je eigen papieren versie kopen die je met je mee kunt dragen. En wil je helemaal modern zijn? Installeer dan de Efteling App op je telefoon of tablet want ook hierin is de plattegrond te vinden.

Efteling

Bekijk hier alle informatie >>

 • Het grootste en leukste attractiepark van NL

 • Vele bijzondere attracties

 • Verschillende shows

 • Tal van bijzondere overnachtingen


 • Bekijk hier de prijzen >>

Wat staat er allemaal op de plattegrond van de Efteling?

Plattegrond van de Efteling
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/plattegrond

Net zoals wel te verwachten is, kun je alle attracties en horecagelegenheden vinden op de plattegrond van de Efteling.

Daarnaast kun je er ook de openingstijden en belangrijke informatie op vinden zoals:

 • Informatie met betrekking tot gehandicapten toegang
 • Horeca aanbiedingen
 • Informatie met betrekking tot toegang in attracties

Het leukste aan de plattegrond van de Efteling is dat deze steeds is voorzien van een andere voorkant. Elke jaar worden er veranderingen aangebracht aan de lay-out van de kaart.

Daarnaast is de informatie ook altijd up-to-date. Omdat het park ook in de winter geopend is en er dan de welbekende Winter Efteling begint, wordt er in die periode ook een andere kaart uitgegeven waarop de speciale winter attracties te zien zijn. De kaart is dan ook vaak blauw gekleurd en voorzien van getekend sneeuw.

Een overzichtelijke kaart

Met de overzichtelijke kaart van de Efteling kun je je weg er vast vinden. En ook als je geen kaart meer nodig hebt om je weg te vinden in het park, is het Efteling plattegrond toch wel iets leuks om te hebben. Zo zijn er zelfs mensen die elk jaar weer naar de Efteling komen om er een plattegrond te bemachtigen en deze in hun collectie op te nemen!

Groot park

Met een groot park als de Efteling is het makkelijk dat je er verdwaald. De paden worden natuurlijk wel makkelijk aangegeven die je moet belopen om bij een bepaalde attractie uit te komen, maar het is wel zo makkelijk als je er met een plattegrond kunt lopen zodat je nog sneller bij je gewenste punt uitkomt.

Daarom heeft het attractiepark een eigen plattegrond. Elk jaar wordt er een nieuwe plattegrond uitgegeven met daarop de laatste nieuwtjes en natuurlijk ook de toevoegingen van de laatste attracties. Met de plattegrond zul je zeker niet verdwalen in het park!

Verschillende manieren om aan de plattegrond van de Efteling te komen

De Efteling is een park dat al vele jaren bestaat en in de tussentijd vele veranderingen heeft doorgemaakt. Daarnaast is het ook een park dat meegaat met de tijd en daar horen natuurlijk ook verschillende manieren bij waarop je aan een Efteling plattegrond kunt komen.

Efteling app
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/plattegrond

Het papieren plattegrond is de meest voor de hand liggende versie. Deze is uitsluitend te verkrijgen in het park zelf bij de hoofdingangen en in de verblijfsaccommodaties. De plattegrond is geheel gratis en is een leuk item voor verzamelaars. Er zijn mensen die een hele collectie plattegrondjes hebben verzameld. Dat is ook niet zo gek, want elk jaar wordt er een nieuw plattegrond uitgegeven die is voorzien van een andere layout.

Op het internet kun je natuurlijk ook terecht voor de plattegronden van de Efteling. Deze zijn gewoon op te zoeken of te vinden op de website van de Efteling. Tot slot kun je natuurlijk ook heel modern op pad gaan in de Efteling door de Efteling App te installeren op je telefoon of tablet. Hiermee kun je rustig door het park lopen, aangeven waar je heen wilt lopen en je eigen pad traceren door gebruik te maken van GPS.

Veel plezier!

Ga op pad naar de Wondere Wereld van de Efteling op de manier waarop jij dat graag wilt.

Vragen of reageren kan hieronder.

4 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Peter Vos schreef:

  Het is ‘de plattegrond’, niet ‘het plattegrond’ en ook niet ‘platte grond’.

 • heb jij in de film familie vos van je achternaam vos in de efteling

Alle attracties

 1. Ik vind het een supergezellig kinderpark. Ook voor mama en papa's, en opa's en oma's, valt er veel met de…

 2. Echt cool Zelfs toen ik er heen ging had ik Eddie de clown shirt dinner

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.