Een van de meest populaire attracties van de Efteling is de Droomvlucht. Wanneer je houdt van de wereld van elfen en trollen, dan is dit ook de perfecte attractie die je gezien moet hebben. Droomvlucht is een overdekte attractie, maar je kunt vanwege de populariteit van deze attractie soms wel in een lange wachtrij staan. Eenmaal in de attractie, onderga je zes minuten lang een droomwereld waarvan je zeker onder de indruk zult zijn.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

De geschiedenis van Droomvlucht

In 1992 bestond de Efteling 40 jaar. Zoals in het verleden wel vaker gebeurde, werd er ter gelegenheid van een jubileum een nieuwe spectaculaire attractie geopend. Voor het 40 jarig jubileum was het de bedoeling om Droomvlucht te openen. Bezoekers zouden dan in een droomwereld terecht komen van elfen, trollen en zwevende kastelen. Het vervoer van de passagiers door de Droomvlucht zou met gondels gebeuren.

En hier ontstond een probleem mee, waardoor de opening niet in 1992 kon plaatsvinden. Het probleem lag aan de aandrijving, want de gondels zouden zwaar belast worden, waarbij de gondel verschillende snelheden moest halen, op de top 13 meter hoog moest klimmen om vervolgens in een vrije val te belanden. Uiteindelijk is het probleem door een bedrijf in aandrijftechniek oplost en kon de opening in 1993 plaatsvinden.

De rit door Droomvlucht

Tijdens de attractie neem je plaats in een gondel voor twee personen. En voert de gondel je langs allerlei verschillende fantasiewerelden waar elfen de overhand hebben. Je start de attractie in het Kastelenrijk. Hier zie je allerlei zwevende kastelen in de lucht hangen met veel mist en watervallen. Vervolgens beland je in wonderwoud.

Dit is een groot woud, vol met allerlei elfen, feeën, bosgeesten en pratende bomen. In de Elfentuin die daarna volgt zie je Oberon, de elfenkoning op zijn troon zitten en allerlei vliegende en plezier makende elfen. Je beland vervolgens in een sterrentunnel vol met betoverende lichtjes, waarna je uiteindelijk eindigt in Zompenwoud, het rijk van de trollen.

Het leuke van de gondels is dat ze rondom alle figuren, gebouwen en effecten heen kronkelen, waardoor je het idee hebt levend in een fantasiewereld aanwezig te zijn. Het laatste gedeelte van de Droomvlucht is het Droommoeras, waar je spelende trollen en elfen ziet. Daarna is de zes minuten durende rit geëindigd.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties