Je loopt door de Efteling en ziet de Vogelrok al liggen, aan jouw linkerhand ligt de Carnival Festival. Zachtjes hoor jij een bekend deuntje. Als je dichterbij komt wordt het deuntje steeds harder tot je ontdekt dat het afkomstig is van de attractie Monsieur Cannibale. ‘Monsieur Cannibale, Je n’veux pas mourir’ klinkt het uit de speakers. De rood, gele en blauwe kookpotjes draaien wild in het rond. Mensen lachen en zijn blij, waardoor jij ook gelijk zin hebt om in de attractie te stappen. Gelukkig sta je droog onder het grote rieten dak terwijl je even staat te wachten. Het dak geeft de attractie nog meer uitstraling.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

Feitjes over Monsieur Cannibale

Als je vaker in de Efteling bent geweest ken je de attractie zeker. Je loopt er niet snel omheen. Maar wist jij dat de attractie al sinds 1988 bestaat? Hierbij een paar leuke feitjes over Monsieur Cannibale:

  • De attractie openende in 1988 en was toen niet overdekt. De rieten overkapping is pas in 2002 gebouwd.
  • De muziek is gecomponeerd door Gerard Gustin en gezongen door Sacha Distel.
  • Omdat de tekst van de muziek Frans is, weten veel mensen eigenlijk helemaal niet wat er wordt gezonden. Het gaat namelijk over een groep toeristen die in de handen vallen van Kannibalen.
  • Er bestaan in verschillende parken dezelfde soort attracties. Hier gaat het echter meestal om theekopjes en niet om kookpotjes.
  • De machinekamer van de attractie ligt onder de attractie zelf.

Carnavalswagen bouwen

Kortom: de Monsieur Cannibale mag ondertussen wel gezien worden als een echte Efteling klassieker. Het is misschien niet de grootste of meest spectaculaire attractie binnen het park, maar de attractie zorgt al jaren voor vermaak voor iedereen!

Review

Wat is jouw ervaring met deze attractie? Vond jij het de moeite waard om hierin te gaan?

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties