Breng je een bezoekje aan de Efteling en wil je het park eens in één oogopslag bekijken? Dan moet je zeker de attractie Pagode gaan bezoeken. De Pagode is een grote beweegbare uitkijktoren die 45 meter de lucht ingaat. De Pagode wordt zo genoemd omdat het is uitgevoerd als een Thaise tempel. De Pagode werd geopend in 1987 en is een niet te missen attractie in de Efteling. Op welke plek je in de Efteling ook bent, je ziet de Pagode hoog boven alle attracties en bomen uitsteken. Het is geen wilde attractie, dus ook ouderen en mensen die het niet zo op wilde ritjes hebben, kunnen hier gerust gebruik van maken en genieten van het fraaie uitzicht.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

Hoe werkt de Pagode?

De Pagode is een soort van uitkijktoren die niet heel veel toegepast wordt. In Legoland Florida, aan het Gardameer en in enkele Aziatische landen komt dit type van een ‘Flying Island’ ook voor, maar de Efteling was het eerste park die dit aankocht. De Pagode werkt op het zogenaamde hefboomtechniek. Onder de tempel zit een enorme stalen arm van 45 bevestigd.

Aan een kant zit de tempel, wat dient als uitkijkpost voor bezoekers en aan de andere kant in de grond zit een contragewicht om alles in evenwicht te houden als de Pagode de lucht ingaat. Het omhoog en omlaag brengen van de Pagode gebeurt met een hydraulisch systeem. De tempel zelf is 225 ton zwaar en het contragewicht 340 ton. Door het gewicht van 60 bezoekers die per keer de Pagode in mogen zal de uitkijktoren prima in gewicht kunnen blijven.

De attractie in de Efteling.

Er kunnen dus maximaal 60 bezoekers per keer de Pagode betreden. Dit was eerder 100 bezoekers, maar door het gebruik van zwaardere motoren is het aantal toegestane personen verminderd. Eenmaal ingestapt kun je rustig plaatsnemen aan de balustrade en wordt de Pagode heel rustig naar een hoogte van 45 meter gebracht. Op deze hoogte zal de tempel heel langzaam één keer om zijn as gaan draaien, waardoor je de omgeving van alle kanten kunt bekijken. Na circa vijf minuten zal de Pagode weer langzaam naar beneden gaan.

Review

Wil jij je ervaring delen met anderen? Wat is jouw mening over deze attractie in de Efteling? Laat dit dan hieronder weten.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties