PandaDroom is een attractie in de Efteling die is opgezet in samenwerking met het Wereld Natuurfonds en biedt de bezoekers een kijkje in de wondere natuur. Dit gebeurt door middel van een 3D film. Naast fraaie natuurbeelden, krijg je ook in zicht in de keiharde realiteit van hoe desastreus de mens de natuur vernietigd. De PandaDroom is gerealiseerd in 2002 ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de Efteling. De attractie ligt aan het Spookslotplein, die het plein tot 2002 voor zich alleen had. De opening van PandaDroom werd door Prins Bernhard verricht, als President van het Wereld Natuurfonds.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

De attractie PandaDroom

Voordat je PandaDroom kunt betreden, moet je door het wandelwoud. Dit is tevens de ruimte waar bij grote drukte iedereen moet wachten. Het wandelwoud is een gebiedje met veel groen en kronkelende paden. Vervolgens kom je bij een waterval en de ingang van een grot, de wondergrot, waar PandaDroom in is gevestigd. In de wondergrot vindt een voorshow plaats, waar je op drie grote schermen waar een film wordt getoond over de schoonheid van de natuur.

Deze voorshow is ongeveer 15 minuten. Vervolgens ga je naar het hoofdgebouw van PandaDroom, waar je een 3D film ontvangt. Het hoofdgebouw is een bioscoop, waar je kunt zitten. Als de 3D film begint worden ook de effecten in de zaal in werking gezet, zoals stromend water. Tijdens de film kan iedereen genieten van de prachtige beelden, maar wordt je ook met beide benen op de grond gezet als het gedeelte begint over hoe de mens de natuur aan het vernietigen is, smeltende ijskappen, omgekapte regenwouden en vuile oceanen.

Daarna is de film afgelopen en kom je nog een educatieruimte in waar diverse interactieve spellen te spelen zijn.

Efteling attractie, de PandaDroom

Hoewel de bedoeling van zowel de Efteling als het Wereld Natuurfonds goed is, heeft de attractie veel kritiek te verduren gekregen. Ten eerste was het kritiek dat mensen de typische Anton Pieck stijl misten en PandaDroom daarbij uit de toom viel. Het grootste kritiekpunt is het feit dat mensen zo hard met de feiten op de neus gedrukt worden over milieuvervuiling.

Eigenlijk komt men juist naar de Efteling om betoverd te worden en de dagelijkse problemen te vergeten. De één zal het een nuttige aanvulling vinden, maar de andere niet. Je kunt in ieder geval kiezen of je de attractie wel of juist niet gaat bezoeken.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties