De attractie de Vogel Rok in de Efteling is een geheel overdekte achtbaan, waarbij de rit ook nog eens volledig in het donker plaats vindt. De Vogel Rok is geïnspireerd op het sprookjesverhaal ‘De tweede zeereis van Sindbad de Zeeman’ uit de bundel ‘Sprookjes van 1001 Nacht’. Hierin komt een reusachtige vogel voor die eruit ziet als een adelaar, maar de kracht heeft 100 leeuwen. Hoewel de achtbaan zelf in een hal staat van 3.000 vierkante meter, valt de attractie enorm op. Voor de ingang staat namelijk een gigantische vogel met gespreide vleugels van 22 meter lang en 9 meter hoog. Door de afmetingen heeft de vogel een plek gekregen in het Guiness Book of Records.

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

De attractie Vogel Rok in de Efteling

Wanneer je onder de poten van de vogel de attractie binnenloopt, kom je een grot in. In de grot is ook van alles te zien, zoals een reusachtig ei en een reuzenschedel van de Rok. Wanneer je vervolgens tot de toegangshekken genaderd bent, moet je wachten tot één van de drie treinen aankomt.

Wanneer je kunt instappen, begint een rit over de achtbaan van 1,5 minuut in het donker, met allerlei lichteffecten. Het traject is 643 meter lang, maar bevat geen spectaculair omwentelingen, zoals in de python. Het hoogste punt is 25 meter, waarna je met een vaart van 65 km/u 19 meter naar beneden dendert.

Het is erg donker dus af en toe kom je onderweg laserlichteffecten tegen, die bijvoorbeeld een groot ei of enkele Rokvogels laten zien. Opeens scheer je langs een hele groep met vliegende vogels en daarbij wordt handig gebruik gemaakt van speciale windeffecten. Bij het uitstappen passer je nog een balie, waar je jezelf op een foto kunt bekijken die onderweg gemaakt is.

Verbeteringen van de attractie

De Vogel Rok werd geopend in 1998. Direct na de opening volgde er al flink wat negatief commentaar. Het was toen nog een complete achtbaanrit in het donker, waarbij de Efteling gedacht had dat dit al spannend genoeg was. Al snel na de opening, in 1999 volgde dan ook al een renovatie waarbij de rit een stuk spectaculairder en spannender gemaakt werd.

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties