Als je gek op sneeuw bent, dan zal de Bob vast een van jouw lievelingsattracties zijn in de Efteling. Deze achtbaan in de vorm van een bobslee heeft een Oostenrijks/Zwitsers thema en past dus helemaal perfect bij de wintersportliefhebbers! Maar eigenlijk is de Bob een paradox, want bij slecht weer en tijdens de Winter Efteling is de attractie gesloten als het teveel graden onder nul wordt. Je kunt dus alleen sleeën met de Bob als het mooi weer is!

Bekijk hier de attractie >>

Meer:

Bobslee in de Efteling

De Bob werd in 1985 geopend en de karretjes in de vorm van een bobslee gaan maximaal 60 km per uur. De hellingen maken hoeken tot 80 graden en de baan is 524 meter lang en 20 meter hoog. Je krijgt echt het gevoel alsof je aan het sleeën bent en het verschil met een gewone achtbaan is dat de karretjes van de Bob los door een goot rijden, in plaats van over rails. Je wiebelt tijdens de rit op en neer, zoals je dat bij een echte bobslee ook zou doen.

Is de Bob ook jouw favoriete attractie van de Efteling? Dan moet je er nu nog maar extra van genieten, want deze bobslee-attractie is nog tot september 2019 te bezoeken. Hierna wordt de Bob afgebroken en vervangen door een nieuwe achtbaan voor kinderen, de Max & Moritz (opening voorjaar 2020).

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Redactie

Alle informatie over pretparken in het binnenland en buitenland.

Alle attracties