Fata Morgana Efteling

Fata Morgana


De Fata Morgana is één van de meest bekende attracties in de Efteling. Het is een reis door de Oosterse wereld, waar je overal om je heen van alles ziet gebeuren. Wat maakt de Fata Morgana zo geweldig?

Geschiedenis van de Fata Morgana.

De Fata Morgana is een van de oudere attracties in de Efteling. Eind jaren zeventig werden de plannen al concreet gemaakt. De ideeën voor de attractie ontstonden na het zien van tekeningen van Anton Pieck met daarop de Oosterse wereld uit de jaren 30. Ook wilden ze graag een dark ride. In 1986 ging de attractie open en het was meteen een groot succes.

De rit
Bij de Fata Morgana stap je in een boot en ga je de wondere wereld van 1001-nacht. Er zijn poppen met bewegingssensoren, zodat alles beweegt zodra je eraan komt met je boot. De route is ingedeeld in maar liefst veertien verschillende scenes. Je komt bij de markt, in het oerwoud en je komt zelfs de tovenaar tegen. Er zitten spannende elementen in, zoals krokodillen of een hek dat naar beneden komt.

Opgeknapt in 2018
In september 2018 is de Fata Morgana vijf weken dicht geweest, om alles goed op te knappen. De elektra, planten en poppen werden allemaal onder handen genomen. Dit alles om ervoor te zorgen dat de attractie geweldig blijft en nog lang mee kan gaan.

Vergelijkbare attracties.

In de Efteling vind je nog meer vergelijkbare attracties. Dit zijn attracties waar je eveneens langs een scene komt en van alles kunt zien. Voorbeelden van dit soort attracties zijn:

– Carnaval
– Droomvlucht
– Spookslot

Wanneer je naar de Efteling gaat, heb je dus meerdere prachtige attracties die je kunt bezoeken. Ideaal wanneer je een bijzondere ervaring wil, of wanneer je niet zo van de wilde attracties houdt. In de Efteling is er voor iedereen wat!


One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *